Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zabezpieczenie submit przed dwuklikiem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zawi91
Witam.

Jest jakieś zabezpieczenie wysłania formularza przed dwuklikiem albo kilkakrotnym klikaniem ? Bo jak wysyłam formularz i klikne kilka razy to wysyla mi do bazy kilkukrotnie to zapytanie.
toffiak
Po walidacji danych formularza powinieneś przekierowywać użytkownika na inną stronę.
zawi91
Tutaj nie ma walidacji danych, bo jest tylko przycisk Kup, albo Sprzedaj, kupowanie z kilkukrotnym klikiem działa ok bo pobiera prawidłowo pieniądze, lecz sprzedawanie jak posiada się przypuśćmy 1 produkt i klikam ile sie da póki nie odświeży to sprzedaje az bede miał np -20 produktów i za każdym razem nalicza pieniądze. Niby mam zabezpieczenie żeby wykonywalo jeśli ilosc > 0, ale to nic nie dalo.
Szymciosek
Po naciśnięciu na kup od razu przekieruj na stronę z jakimś THANKS... a tam sobie możesz wyświetlić co i jak. Na forum były opisywane różne tego typu rzeczy, poszukaj. I nie tyczy się to tylko WALIDACJI danych, bo z każdym wysyłanym formularzem można tak zrobić.
zawi91
A jest mozliwosc ze po jednym kliknięciu na przycisk on zniknie ? I wtedy robiloby operacje(jeżeli są spełnione warunki) i przekierowanie na koniec ?
Szymciosek
Myślę, że to możliwe za pomocą JS, który jest w stanie w "locie" zmieniać wartości.
pyro
Cytat(zawi91 @ 31.12.2012, 17:45:05 ) *
A jest mozliwosc ze po jednym kliknięciu na przycisk on zniknie ? I wtedy robiloby operacje(jeżeli są spełnione warunki) i przekierowanie na koniec ?

Jest. A zamiast tego lepiej użyc atrybutu disabled="disabled"
zawi91
Cytat(pyro @ 31.12.2012, 17:49:29 ) *
Jest. A zamiast tego lepiej użyc atrybutu disabled="disabled"

A można konkretniej ? Próbowałem dodac do tego inputa warunek ze jezeli istnieje klikniecie to ma wyświetlic w nim disabled="disabled".
Ale raczej to działać nie będzie ;p
dodałem to : onsubmit=this.disabled='disabled'

ale tez nie działa sad.gif
pyro
Bo "this" w tym przypadku nie zawiera uchwytu przycisku submit, tylko całego formularza. Nadaj temu przyciskowi atrybut id, a potem odwołaj się do niego w podobny sposób za pomocą getElementById();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.