Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z kodem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-stuki24-
Witam mam taki fragment kodu, jednak nie wyświetla mi ofert z miasta Nowa Ruda tylko wszystkie które są w bazie. Gdzie jest zatem błąd?questionmark.gif

1. //wybranie ofert z konkretnego miasta
  2. $miasteczko = 'Nowa Ruda';
  3. $nazwa = $prefiks.'oferty';
  4. $query = "SELECT * FROM $nazwa WHERE ('$miasto' = '$miasteczko' AND moderacja = '0') ORDER BY id DESC LIMIT $limit";
  5. $result = mysql_query($query) or die('Nie udało się znaleˇć ofert: '.mysql_error());
  6.  
  7. //jeli liczba ofert jest rowna 0 to wyswietl komunikat
  8. if(mysql_num_rows($result) == 0)
  9. {
  10. echo('<p style="font-size: 20px; font-weight: bold; text-align: center; padding: 20px; color: #C0C0C0">Brak nowych ofert</p>');
  11. }
  12. else
  13. {
  14. echo('
  15. <table width="100%">
  16. <tr>
  17. <td style="border: 1px dashed #E0E0E0; border-right: 0px; height: 25px;"></td>
  18. <td style="border-top: 1px dashed #E0E0E0; border-bottom: 1px dashed #E0E0E0; font-size: 14px; color: #CC3300;" align="center" width="60%"><b>Tytuł</b></td>
  19. <td style="border-top: 1px dashed #E0E0E0; border-bottom: 1px dashed #E0E0E0; font-size: 14px; color: #CC3300;" align="center"><b>Cena</b></td>
  20. <td style="border: 1px dashed #E0E0E0; border-left: 0px; font-size: 14px; color: #CC3300;" align="center"><b>Koniec</b></td>
  21. </tr>
  22. ');
  23.  

gitbejbe
po tym, że nie wiesz jak sobie z tym poradzić wnioskuję, że pobrałeś skądś ten kod...

pierwsze co to:
  1. $query = "SELECT * FROM tabela WHERE nazwa_miasta = '$miasteczko' AND moderacja = '0' ORDER BY id DESC LIMIT $limit";

po 2 wyswietlasz tylko kod html, a gdzie wartości pobrane z bazy ? <facepalm>

1. $result = mysql_query($query);
  2. while($row = mysql_fetch_array($result))
  3. {
  4. echo'twoj kod html'.$row['oferta'].'twoj kod html';
  5. }

Bez urazy ale ostatni raz pomagam w takich postach... Są to podstawy bez których nikt dalej nic sam nie zrobi. Takie tematy to droga na łatwiznę, która nic nie wnosi...
-stuki24-
Chcę zmodyfikować tylko tę linijkę która oryginalnie wyglądała tak:

1. $query = mysql_query("SELECT * FROM $nazwa WHERE (czas > '$data' AND moderacja = '0') ORDER BY id DESC LIMIT 6");

ale nie chcę aby wyświetlało mi najnowsze wpisy tak jak to mam miejsce teraz, tylko w których wystepuje słowo "Nowa Ruda" w kolumnie o nazwie miasto. To wszystko.
gitbejbe
No to wywal "ORDER BY id DESC LIMIT 6" to ci pokaże wszystkie ;p ORDER BY sortuje po ID. DESC - zaczyna on najnowszego wpisu. LIMIT - wyszukuje tylko daną ilość rekordów (czyli u ciebie tylko 6)
-stuki24-
Dobra, mam...

1. $query = mysql_query("SELECT * FROM $nazwa WHERE (miasto = 'Nowa Ruda' AND moderacja = '0') LIMIT 6");

Do zamknięcia pozdrawiam dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.