Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Filmiki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ejmen
Mam jeszcze jedno pytanie. Jak mam kilka podstron i na każdej mam taką rubrykę 'polecamy' i znajdują się tam filimi yt.To jak mogę zrobić żeby w tych podstronach wczytywało filmiki yt, a które np dam do innegow pliku np. ' polecamy.html ' żebym nie musiał na każdej podstronie aktualizować,tylko w jednym pliku od razu. Dałoby się coś takiego? smile.gif
Sephirus
Jeśli masz tam PHP to użyj po prostu include. Utwórz jeden plik z tym boksem "polecamy" a w każdym innym (w miejscu w którym ma się to pokazać) daj:

1. <!-- TU MA BYĆ "POLECAMY" -->
  2. <?php include 'sciezka/do/polecamy.php'; ?>

Jeśli nie masz tam PHP to masz kilka opcji:

1. Załadować to AJAXem ( po załadowaniu strony odpytujesz ajaxem plik z boksem polecamy i jego treść wrzucasz we wcześniej przyszykowany kontenerek, w którym ten boks ma się znaleźć,

2. IFRAME (ale odradzam - bo to nieco bez sensu) wtedy dajesz w danym miejscu pływającą ramkę

3. Tworzysz plik Javascript, w którym w jakiejś tablicy przykładowo trzymasz informacje o tym jakie filmy mają się wyświetlać w "polecane". Dołączasz ten plik do każdej strony, a on po załadowaniu strony tworzy/generuje zawartość tego boksa polecamy

itd... itp...
ejmen
Dzięki , działa. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.