Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Funkcja przetwarzająca datę urodzin na wiek
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Sebek92
Witam!
Mam malutki problem, potrzebuję skryptu najlepiej javascript bo strony na php przerabiać mi się nie chce. Chciałem żeby skrypt po podaniu daty urodzenia danej osoby wyświetlił na stronie jej wiek żeby to było uaktualniane co roku. Dokładnie chciał bym żeby to wyglądało tak, aktualnie mam stronę na której jest ekipa ludzi i tam każdy ma podany wiek dajmy na to "Sebastian 21 lat" i teraz chciał bym żeby to "21 lat" było uaktualniane co rok np urodziny mam 3 marca, i żeby tego 3 marca na stronie pokazywało się zamiast "21 lat" "22 lat" myślę że wystarczająco przedstawiłem problem i jest on zrozumiały smile.gif. Będę bardzo wdzięczny za pomoc smile.gif. Zaznaczam że szukałem na google i niczego konkretnie działającego nie widziałem :x.
Pozdrawiam Sebastian wink.gif.
_Borys_
Obliczanie wieku w JavaScript

JavaScript calculate age from date of birth

javascript - Age calculation

ogólnie mnóstwo tego w internecie, gdybym się znał to bym sam napisał wink.gif

Sebek92
Dziękuję bardzo ale właśnie te skrypty znalazłem ale coś albo źle je używam albo nie wiem co ale się w ogóle nic nie wyświetla albo nie działają tak jak powinny. Ktoś innym ma jeszcze jakąś propozycję? smile.gif
nospor
To może pokaż co masz, jak odpalasz i jaki masz błąd...
Sebek92
To znaczy próbowałem właśnie stosować te skrypty choć nie wiem jak zastosować dokładnie ten pierwszy skrypt który kolega dał i własnie nie wyskakuje mi kompletnie nic żaden błąd żadna zmiana na stronie. Zastanawiam się czy nie trzeba jeszcze dodać jakiegoś znacznika w sekcji body na stronie żeby ten skrypt wyświetlał się w dokładnym miejscu.
nospor
Pierwszy skrypt to jest funkcja. Wystarczy ja wpisać u siebie w kod, a potem ją wywołać tak jak się chce
Pokaż więc kod jak ją wywołujesz. Chyba wiesz co to znaczy "wywołać funkcję"?
Sebek92
No tak właśnie przed chwilą na to wpadłem a to że jestem na uczelni to jeszcze nie wpadłem na pomysł jak go wywołać żeby mi działał tak jak potrzeba, ale zaraz postaram się do tego dojść chyba że będziesz tak miły i będziesz miał chwilkę żeby mi to pokazać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.