Cześć wszystkim.
Zacząłem wczoraj zabawę z robieniem strony, mam swój hosting, domene już prawie wszystko zrobione, ale... Zawsze jest jakieś ale :P
U góry strony na środku miałem banner, lecz miałem opcje że powtarza obraz i jak wiemy powtarzał tyle razy ile było potrzeba do wypełnienia rozdzielczości na danym komputerze. Wstawiłem opcje "no-repeat" dzięki osiągnąłem swój cel, ale przez to napotkałem drugi problem, mianowicie, obrazek znajduje się po lewej stronie chciałbym go wyśrodkować, nie wiem jak mam to zrobić już kilka możliwości próbowałem, ale niestety nie osiągnąłem tego na co liczyłem. Mam nadzieję że mi pomożecie ;)
#head3{clear:both;background:#161b1f url( 'img/header-bg.jpg' ) no-repeat 0 45px;} #head3 .container{height:245px;} #logo{padding:115px 10px 0 5px;} #logo #title{float:left;padding:10px 10px 0;} #logo #title a{color:#333;font: bold 55px 'Trebuchet MS', 'Helvetica Neue', Arial, Sans-Serif;text-decoration:none;letter-spacing:-4px;text-transform:lowercase;} #logo #title a span{color:#FF409F;} #logo #title a strong{color:#0d6684;} #logo #slogan{clear:left;margin-left:10px;letter-spacing:-1px;padding:0px 15px 5px;background:inherit;color:#0d6684;font:bold 1.1em 'Lucida Grande', 'Lucida Sans Unicode', Geneva, Verdana, Sans-Serif;}