Od kilku dni staram się znaleźć jakies informacje o przesyłaniu danych między serwerami. Mam taki problem:
Mam postawione dwa serwery. Jeden z nich ma bazę danych, a na drugim jest podłączone urządzenie, z którego są zczytywane dane. Aplikacja przeglądarkowa na drugim serwerze ma mieć 3 funkcjonalności:
1) pobierania danych z aplikacji przegladarkowej pierwszego serwera
2) łączenie pobranych danych z serwera z danymi pobranymi z dołączonego urządzenia
3) wysyłanie uzupełnionych danych do pierwszego serwera
W punkcie 1 domyślam się, że mogę użyć wyrażenia XPath. 2 punkt też nie sprawia problemów. Problem pojawia się w 3 fazie czyli wysyłaniu danych. Jak do tego podejść? Podejrzewam, że rozwiązanie wiąże się z xmlem w jakiś sposób ale wujek google wypluwa same śmietki, z których ciężko cokolwiek wyciągnąć. Może mi ktoś wysłać jakieś linki do strony, gdzie mógłbym się dowiedzieć praktycznej wiedzy o wysyłaniu danych do innej strony? Może polecić jakieś książki? Może po prostu słowo klucz, po którym wujek google okaże się łaskawszy?
EDIT: obejściem problemu jest stworzenie podstrony na pierwszym serwerze, na który będzie można wejść przez link z parametrami. Czyli jak się kliknie link na 2 serwerze to przeniesie do aplikacji z pierwszego serwera ale zdaje sobie sprawę, że pewnie są prostsze sposoby.