Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: file_get_contents, file itd. - blokowanie możliwości pobrania zawartości strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Michael2318
Próbuję pobrać ze SWOJEGO serwera, zawartość pliku poprzez funkcję file_get_contents, niestety jak na złość zwraca mi cały czas FALSE. Kopiując adres url z arugmentu funkcji i wklepując go do przeglądarki, strona normalnie wchodzi. Probowałem też file(), fsockopen() - zawsze niepowodzenie.
Napisałem do hostingu czemu tak jest, czy to wina serwera, jeśli tak to jak to odblokować, ale... jest niedziela, do jutra czekać to trochę długo.
Na poczatku pliku próbowałem też dodać to:
  1. flock(fopen(__FILE__, 'r'), LOCK_UN);

nie pomogło.

Miał ktoś taki problem już? Potrzebuję mieć zezwolenia do łączenia się z tym plikiem z każdego serwera (zewnętrznego i wewnętrznego).
Fifi209
php.ini -> allow_url_fopen

To pewnie to smile.gif
Michael2318
No właśnie Cię zadziwię bo jest na ON... natomiast allow_url_include jest już na OFF, nie wiem tylko czy to ma coś wspólnego z tym.
Fifi209
A inne strony możesz spokojnie pobrać?
Michael2318
tak... Komunikacja na poziomie moj serwer > moj serwer jest spieprzona tylko i wyłącznie, nie wiem czemu. Jesli probuje moj serwer > serwer zewnetrzny - jest ok...
Fifi209
A podajesz pełny adres? http:// etc. ?
Majcon
Podaj dokładny adres do pliku z public_html itd
Michael2318
  1. file_get_contents('http://www.majkelo.pl/check_version.php?version=1.0.0');
fiszol
1. Sprawdź chmody pliku.
2. Uzyj scieżki absolutnnej zamiast url ( file_get_contents('public_html/strona/check_version.php'); )
Michael2318
Niestety nic nie pomaga :/
Fifi209
Zaraz zaraz! Jaki adres z public?

To Ty chcesz zawartość pliku czy wynik jego działania? Bo teraz to się pogubiłem
Michael2318
Wynik jego działania.
Odkryłem coś - próbując użyć tego kodu na innym serwerze (ale na tym samym hostingu) - wszystko smiga.
znalzłem tez to: http://stackoverflow.com/questions/4234048...rom-same-server
Wniosek: Nie można używac tej funkcji na serwerze, na którym znajduje się plik, z którego chcemy pobrac info? ;/ Bez sensu, ale tak wywnioskowałem z tego co znalazłem na angielskich stronach.
Fifi209
Cytat(Michael2318 @ 17.03.2013, 17:18:39 ) *
Odkryłem coś - próbując użyć tego kodu na innym serwerze (ale na tym samym hostingu) - wszystko smiga.

Wniosek? Problem z serwerem? Z konfiguracją?

php_info i zobacz jakie są różnice

A pokazuje jakieś błędy?
;
Michael2318
Błegów nie ma żadnych, próbowałem używać:

1. ini_set('display_errors', 1);

błedów zero, var_dump zwraca mi string(0). Ale tak jak napisałem, skrypt odpalam u siebie to nic nie zwraca, zero błedow, var_dump daje string(0), ten sam skrypt odpalam na innym koncie, ale na tym samym hostingu - wszystko smiga...
Fifi209
Próbowałeś CURLem pobrać?
Michael2318
Nie, CURL pewnie pójdzie bez problemu, zależy mi jednak na tej funkcji. Wnioskuje jednak ze chyba mi sie nie uda tego zrobic...

EDIT:

Przez przypadek wpadłem na coś ciekawego...
zastąpiłem zwyczajnie file_get_contents na include i oto rezultat:
Cytat
Warning: include() [function.include]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/majkelo/public_html/admin/admin_index.php on line 16

Czyli to jednak ustawienia serwera, ciekawe czy hosting będzie taki łaskaw i mi to odblokuje...

EDIT2:

Albo i nie bo allow_include_files mam na OFF, a allow_url_fopen na ON.

Gdyby ktoś miał podobny problem - oto odpowiedź od pracownika z hostingu:
Cytat
Zewnętrzne serwery nie powinny mieć problemu, to co Pan próbował to połączenie z samym sobą (pętle) i tego typu połączenia są zablokowane stąd nie zadziałają.
hind
dodaj do /etc/hosts
127.0.0.1 www.majkelo.pl
i powinno zadziałać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.