Witam. Mam pytanie , czy da sie dopasować formularz do tła m.in. Ze jest tło tabeli i formularz jest w ramach tej tabeli ? Tylko ze tło nie było by tabela tylko jej imitacja w formacie graficznym.
!*!
17.03.2013, 21:13:56
Cytat(matuszewski97 @ 17.03.2013, 21:11:13 )
Witam. Mam pytanie , czy da sie dopasować formularz do tła m.in. Ze jest tło tabeli i formularz jest w ramach tej tabeli ? Tylko ze tło nie było by tabela tylko jej imitacja w formacie graficznym.
Tak.
fiszol
17.03.2013, 21:17:19
To nie ma nic wspólnego z php, chyba że tą imitacje tabelki gd będzie rysowało ;-p
matuszewski97
17.03.2013, 21:29:40
A może ktoś podać kod jak to wykonać ? Zależało by mi ponieważ to nie bedzie formularz kontaktowy tylko formularz do wysłania danych z gry I tło stanowiloby tutaj atrakcyjna sprawę
Oczywiście po zakończonej sesji w grze na stronie taki formularz by sie wysyłalo Podajcie jakaś instrukcje jak wykonać taki podkład pod formularz
!*!
17.03.2013, 21:31:59
Zadaj pierw poprawnie pytanie. Przedstaw jakiś przykładowy kod, ewentualnie obrazek.
Dla wizualnosci można by było stworzyć taka tabele ręcznie. Dopasować wielkość i dodac wizualnosci. Tylko chodzi mi o to jak to zrobic? Żeby poprostu trafiało na maila mojego.
I jak to widzicie?
fiszol
18.03.2013, 02:37:13
Sama tabelka: odpuść sobie rysowanie jej bo to będzie cholernie nie praktyczne, nie mówiąc już o tym że ne dopasuje się do rozdzielczości gościa.
Przejrzyj sobie jakiśkurs podstaw html, <table><tr><td> i jedziesz, mógłbyś sobie tu ułatwić jakąś pętlą w php ale tutaj raczej nikt za rączke przez całość Cię nie przeprowadzi, a Ty naprawdę zaczynasz od podstaw ;-P
Wysyłanie maila - do tego jest funkcja mail. Tylk Ty musisz sobie wcześniej ten formularz jakoś przeprasować, sprawdzić dane itd.
Sprawa jest skomplikowana bo już wiem mianowicie jak zmienić tło formularza i czcionki etc. Ale jak dopasować ten wzór tabeli pod odpowiednie komórki w formularzu? ( link do tabeli pare postów wyżej )
fiszol
18.03.2013, 13:15:19
margin, padding, position...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.