Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 403 Forbidden i stare IP przy domenie.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bartek787
Witam.

Mam taki problem. Mianowicie mam domenę zarejestrowaną w aftermarket. Wcześniej była podpięta w www.lh.pl/ jednak wczoraj podpiąłem ją pod hosting az.pl
W az.pl mam wszystko skonfigurowane jak trzeba, w aftermarket również. I tutaj pojawia się problem. Po wpisaniu w przeglądarkę i na laptopie i na stacjonarnym nazwy domeny - zamiast zawartości strony wywala mi: 403 Forbidden You don't have permission to access / on this server. Apache/2.2.9 Server at artisteel.pl Port 80

Gdy wchodzę ma stronę poprzez telefon komórkowy (łączę się z netem przez to samo wifi co laptop) strona normalnie działa.

Napisałem do az.pl oni twierdzą, że wszystko jest prawidłowo skonfigurowane. Czyściłem pamięć podręczną, całą historię, ciasteczka itp. - nadal to samo pod wszystkimi możliwymi przeglądarkami.

Gdy pinguję do domeny wywala mi stary adres IP.

W czym tkwi problem? Na komóce działa, na komputerach nie.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam serdecznie.
Kofel
Poczekaj aż cache dns się zresetują
bartek787
Ile to zazwyczaj trwa? Napewno to jest przyczyną?

Pozdrawiam.
StrefaPi
nawet do 48h (standardowo 24h)

sprawdź czy wszystko ok w intodns.com
bartek787
http://www.intodns.com/artisteel.pl tak to wygląda. Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia czy jest ok.
StrefaPi
chyba działa - dns wskazuje na az... ;)
bartek787
No właśnie nie wiem co jest grane. Na dwóch komputerach na chromie, IE i firefoxie mam błąd 403. Na komórce działa. IP podczas pingu do domeny nadal pokazuje stare.

Więc jak myślicie. Co to może być?wink.gif
foxbond
Może spróbuj:
cmd->ipconfig /flushdns
bartek787
Próbowałem już tego i dalej lipa. U Was normalnie się wyświetla zawartość http://artisteel.pl ?
Już nawet zastanawiałem się czy az.pl nie zablokowało mojego IP, ale pisali że nie i że u nich wszystko jest ok.
StrefaPi
tak - Twoja strona działa normalnie, to u Twojego dostawcy internetu jest coś nie tak... ;)
bartek787
W takim razie dziękuję wszystkim za pomoc;)

Pozdróweczka.
franki01
Cytat(foxbond @ 22.03.2013, 16:00:47 ) *
Może spróbuj:
cmd->ipconfig /flushdns

W wierszu poleceń w windowsie:
Kod
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

Jeżeli problemem była baza DNS na komputerze, po tym na 100% jest odświeżona. Zacytowany pojedynczy wiersz nie zawsze wystarcza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.