Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyświetlanie rekordu z pliku.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wycicha
  1. <?php
  2. $plik1 = @fopen(&#092;"db/pliki1.txt\",\"r+\") or die (\"Nie można otworzyć pliku\");
  3.  
  4.  
  5.                                   Print($kategoria1);
  6.                                   while(!feof($plik1))
  7.                      {
  8.                                          $linia1 = @fgets($plik1,555000) or die (&#092;"Coś błedne\");
  9.                                          $split1 = @explode(&#092;"||\",$linia1) or die (\"Coś nie tak\");
  10.  
  11.                                           if ($kategoria1==$split1[&#092;"4\"]){
  12.  
  13.                                           Print($split1[&#092;"0\"].'<BR>');
  14.                                           Print($split1[&#092;"1\"].'<BR>');
  15.                                           Print($split1[&#092;"2\"].'<BR>');
  16.                                           Print($split1[&#092;"3\"].'<BR>');
  17.                                           Print($split1[&#092;"4\"].'<BR>');
  18.  
  19.                                           }
  20.  
  21.  
  22.  
  23.                      }
  24. ?>
Czy mogli byście mi pomóc bo nie wiem co w tym kodzie jest źle.
Dalsze szczegóły tego kodu:
Miał on zamiar wyświetlać rekord z pliku o wybranej kategori .
Problem :
Po wskazaniu kategori nie wyświetlają się pliki z kategori.
Gdzie:
Kod stopuje się na $linia1 = @fgets($plik1,555000) or die ("Co¶ błedne");
Co robi ten skrypt lub raczej czesc funkcji:
Ma na zamiaru wyświetleniu tyle rekordów z pliku ile ma przypisaną kategorie, którą wskazałeś.
Format pliku z rekordami:
Nazwa||sciezka_do_pliki||opis||rozmiar_pliku||kategoria
W czym to działa:
TO jest kawałek kodu z mojego pisanego skryptu do obsługi downolads.
rogrog
moglibyśmy

tylko najpierw napisz więcej szczegółów, to znaczy dlaczego mówisz jest źle? coś Ci nie działa? zwraca błędy?
wycicha
Prosił bym bardzo o pomoc!!! podąlem już dużo danych o tym błędzie.
rogrog
spróbuj pousuwać wszystkie @ sprzed funkcji to może wyświetla się jakieś błędy php
wycicha
No tak pousówałem te znaczki @ ale nic nie zadziałało sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.