Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Layerami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Szymon
Witam,

Mam maly problem, tworze warstwe layer, ktora ma byc na samej gorze,
pod Firefoxem dziala super, ale pod IE6 layer chowa sie pod pole SELECT.

Przyklad:

Cytat
<select name="select">
  <option selected>asdasdasdasdasdasdasd</option>
</select>
<br>
<input type="text" name="textfield">
<div id="Layer1" style="position:absolute; left:123px; top:11px; width:124px; height:83px; z-index:1001; background-color: #00FFFF; layer-background-color: #00FFFF; border: 1px none #000000;"></div>

Nie mam pojecia o co chodzi, wiec prosze o pomoc smile.gif

Dzieki!
Vertical
Odchodzę od tematu, ale dlaczego we wszystkich postach na innych przeglądarkach działa wszystko OK, a na IE wszystko się chrzani?smile.gif A i tak mimo tego z sondarzy wynika, że z IE korzysta 90% internautów... A odnośnie pytania to naprawdę nie wiem...
wobst
Wydaje mi się, że wspaniały IE tłumaczy sobie że skoro jest pole (tj. Select), to musi ono być nadrzędne. W tym przypadku sugerowałbym dodanie stylu do Select z odpowiednio spreparowanym z-index.
revyag
Niestety, pod IE nie będzie to wyglądać tak jak powinno. Miałem niedawno taki sam problem. Możesz ewentualnie spróbować jakichś hack'ów, ten adres może Cię zainteresować: http://www.codetoad.com/forum/20_22736.asp
wassago
dodam od siebie tyle, ze aby poprawidz tego buga w IE trzeba uzyc JS. niestety nie pamietam gdzie taki skrypt szukac, ale mam nadzieje ze troche cie to naprowadzi na rozwiazanie.
Szymon
Dzieki Wam wszystkim, zaczynam poszukiwania smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.