Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Headers Already Sent [Nowy hosting]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gostek99
Witam !
Mam problem dotyczący funkcji session_start();
miałem hosting na cba.pl i wszystko działało bez zarzutu.
Jednak po przejściu na hosting PRO xaa.pl zaczęło wywalać błędy :
Kod
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/nopehax/public_html/panel/index.php:7) in /home/nopehax/public_html/panel/config.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/nopehax/public_html/panel/index.php:7) in /home/nopehax/public_html/panel/config.php on line 2

Kod pliku :
  1. <?php session_start();
  2. mysql_connect("mysql.cba.pl","*****","*****") or die(mysql_error()."Nie mozna polaczyc sie z baza danych. Prosze chwile odczekac i sprobowac ponownie.");
  3. mysql_select_db("megahax_cba_pl") or die(mysql_error()."Nie mozna wybrac bazy danych.");
  4. ?>

Dodam że robiłem skrypt w notepad++ z funkcją utf-8 bez BOM
Wiem że ten temat był poruszany wielokrotnie ale to jest inny powód tego błędu, próbowałem już wszystkich zaleceń
Damonsson
Skoro przeniosłeś bazę, to dane są złe, więc wyrzuca błąd, więc wysłałeś już nagłówki. Więc w linii 7 nie możesz wysłać innych. Po za tym było milion razy i niczym się nie różni od innych. Albo masz w linii 7 znowu session_start().
gostek99
bazy nie przenosilem poprostu jest nowa i wszystkie tabele tez sa nowe a tam mam napewno znowu session_start poniewaz includuje config.php aby skrypt mogl sie polaczyc z baza na cba.pl nie bylo z tym problemu
kubek3898
  1. // rozpoczęcie buforowania (jest to potrzebne by nie mieć błędów typu headers already sent)

przed session_start();
nospor
Problem poruszany petryliard razy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.