Witam,
testowałem php sdk, i traktowałem moją applikacje na localhoscie, jak zwyklą stronę, także miałem link do logowania brany z $facebook->getLoginUrl(); itp i to wszystko było niezalezne od canvas,
jednak moim celem było stworzenie tylko i wyłącznie aplikacji, która będzie dosŧepna tylko z poziomu fb czyli apps,facebook.com/nazwa, myślałem, że wrzucę to na server, i zmienię tylko sprawę dostepy do aplikacji, i tu zaczęły się schody. Nie znalazłem sposóbu aby zablokwoać bezpośredni dosŧep do aplikacji, aby była dostępna tylko z poziomu facebooka, metody znalezione na stackoverflow itp, powoduję, faktycznie, że stroną jest niedosŧepna bezposrednio jednak, wtedy nie działa poprawnie na fb. Dodatkowo trochę teraz nie wiem jak ma wyglądać autoryzacją użytkownika, jeśli applikacja jes tylko dostepna przez facebooka.
Nie bede zamieszczał kodu, bo on chyba nie pomoze, tylko namiesza w tym o co pytam,
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić trochę te dwa zagadnienia?(Nie oczekuję wszystkiego na tacy, po prostu ta dokumentacja na fb, jest niejasna(przynajmniej dla mnie) w tych kwestiach i chciałbym posłuchać kogos kto juz coś tam sobie pisal, jakies appki na fb)
*dialog login
dodatkowo, moja appka na fb, ma dziwne okienko gdy chcę na nią wejsc, większość aplikacji ma takie szersze okienko z przyciskami 'Go to app' i 'Cancel' a moja ma takie małe okienko z 'Okey' i 'Cancel'
(a co ciekawe, app dash na fb, gdy klikne 'login dialog preview' to wyswietla sie ten ładny szeroki dialog)
mam nadzieję, że nie jest zbyt chaotycznie,
dzięki