Witam, mam problem z zapisem danych do pliku csv. Chciał bym wstawić do exportowanych danych z bazy, cos na zasadzie tabeli przestawnej z suma poszczególnych urządzeń jakie występują w danym zapytaniu. Przy wyświetlaniu samych rekordów wszystko działa jak należy, ale nie mam pomysłu jak wstawić owa "tabele przestawna" obok wczesniejszych rekordow. Próbowałem zastosować druga pętle, ale po wejsciu do niej, wypluwa wszystkie rekordy dotyczące tego zapytania, dopiero potem z niej wychodzi. Generalnie otrzymuje to co chce, tylko chciał bym aby rekordy z obu zapytań były obok siebie, a nie po sobie. Jestem początkujący i nie bardzo mam pomysł na inna metodę niż ta która niżej przedstawiam. Jakies pomysly ? Oto kod.
$wynik2 = mysql_query("SELECT `urzadzenie`, COUNT(`urzadzenie`) as ilosc FROM `baza_zamowienia` WHERE klient = '{$_POST['dane']}' GROUP BY `urzadzenie` ORDER BY COUNT(`urzadzenie`) DESC"); $wynik = mysql_query("SELECT * FROM baza_zamowienia WHERE klient = '{$_POST['dane']}'"); }
}
$zapisz = fopen('eksport.csv', 'w');
{
fwrite($zapisz, $r->sn.';'.$r->urzadzenie.';'.$r->zamowienie.';'.$r->klient.';'.$r->nr_faktury.';'.$r->data.";"); {
fwrite($zapisz, $r2->urzadzenie.';'.$r2->ilosc.";\n"); }
}
pozdrawiam Ithat