Posiadam 3 tabele
product, media, product_media
Musze pobrać id z tabel product oraz media tutaj problemu nie mam

Robię to tym zapytaniem
$query = ("SELECT products.product_id, medias.media_id FROM products JOIN medias ON products.sku = medias.sku "); $result = mysql_query($s, $con) OR die ("rt". mysql_error() );
Zapytanie pobiera wszystkie id gdzie rekord sku jest taki sam, teraz istota problemu 3 tabela posiada 3 kolumny, tutaj muszę od razu powiedzieć ze w product_id może znaleźć się 11 identycznych ID (jeden produkt może posiadac wiele zdjęć czyli media_id)
product_id media_id ordering
próbowałem rozwiązać problem incrementacją, lecz nie mogę jej dobrze wstawić albo ona nie pomorze wcale tego nie wiem.
cały kod
$query = ("SELECT products.product_id, medias.media_id FROM products JOIN medias ON products.sku = medias.sku "); $i = 1; $IdP = $row['product_id']; $IdZ = $row['media_id']; echo $IdP ." - ". $IdZ ." - ". $i++ ."<br />"; //wyswietla dobrze id lecz pole ordering incrementuje cały czas od 1 do kilku tysięcy //a jesli wypisało wstawia pobrane wyniki $wstaw = ("REPLACE INTO `hclwu_virtuemart_product_medias` SET `virtuemart_product_id` = '$IdP', `virtuemart_media_id` = '$IdZ', `ordering` = '$i' ");
Raz udało mi się zrobić efekt z polem ordering taki jaki chciałem ale zmieniał on wartości id pobranych wstawiłem pod while pętle for z warunkiem incrementacji tylko wtedy miałem np
po 15 takich samych ID w produkcie i 15 takich samych media ale ordering trwało od 1 do 15potem wracało do 1
Jeśli ktoś zrozumiał co chcę osiągnąć niech mi pomoże
taki mały efekt jakby miało to wyglądać
produkt_id = P
media_id =M
ordering = O
P M O
1 23 1
1 24 2
1 525 3
1 45 4
2 65 1
2 454 2