Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upgrade kubuntu 12.04 do 13.04
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nospor
Hejka, wiecie jak zrobić upgrade z kubuntu 12.04 do 13.04? Bo mi twardo pisze, że nie ma żadnej nowszej wersji systemu....
!*!
Z poziomu systemu... będzie ciężko (chyba że ręcznie dociągniesz odpowiednie paczki).

1. zrób upgrade do 12.10 i wtedy do 13.04
2. upgrade z liveCD, podczas instalacji wybierasz odpowiednią opcje,

Albo wstrzymaj się 2-3 dni, wychodzi debian 7.0
nospor
Ok, okazało się ze mialem w opcjach ustawione by mi podawal tylko długo terminowe. Gdy zmieniłem na "wszystkie" to wkoncu mi pokazał ze jest 12.10.... tak wiec teraz robie upgrade do 12.10 a potem jak pójdzie ok to bede walczył z 13.04 smile.gif
!*!
btw. co Ci wyskakuje po:
Cytat
update-manager -d
?
nospor
Jestem teraz w trakcie aktualizacji, więc nie będę wykonywał tego typu komend smile.gif
mstraczkowski
Ja ostatnio aktualizowałem Ubuntu do 13.04.
Wszedłem w ten panel - unity to się chyba zwie biggrin.gif i tam wklepałem:

Cytat
update-manager -d

Po aktualizacji na moim laptopie x64 miałem problem z dźwiękiem.
Musiałem wywalić pewien pakiet w każdym bądź razie problem ten jest/był powszechny (zostało to zgłoszone na bug trackerze i tam znalazłem odpowiedź).
nospor
Ok, 12.10 już jest... Jak zwykle problemy z kartą graficzną, temperatura wzrosła o 10 stopni w porównaniu z 12.04.....
ZNiknely mi widgety z pulpitu, ale co śmieszniejsze gdzieś tam w tle działają....

Właśnie sobie przypomniałem czemu unikam aktualizacji.... wink.gif

No nic, rozpocząłem aktualizacje do 13.04... jak za 2 godziny się nie odezwę..... ratujcie smile.gif

edit: no i jest 13.04 smile.gif

edit2: wie ktoś może jak przywrócić widgety, które przed instalacją były na pulpicie a po instalacji zniknęły? Pewnie chodzi o to, że jest nowe kde 4.10...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.