cykcykacz
20.05.2013, 09:38:00
Witam,
ostatnio spędziłem trochę czasu nad zrobieniem mojego pierwszego skryptu w js który liczy wyrazy z wybranej kategori:
kategorie:
-zwykłe bez dekoracji
-pogrubione
-kuryswa
-pogrubione i kursywa
Proszę potestujcie i dajcie znać czy wam liczy poprawnie.
Skrypt działa tylko po odciśnięciu klawiszy z klawiatury.
http://szymoon.nazwa.pl/tinymce/index5.htmlPs: iterusuje mnie tylko czy poprawnie liczy, jakość kodu napewno jest kiepska później bede to porawiał narazie mnie iteresuje czy liczy dobrze.
pitu
20.05.2013, 10:02:36
Na szybko, skrypt nie zlicza "słów" z różnego rodzaju znakami, dla przykładu coś-coś.
cykcykacz
20.05.2013, 10:10:57
poprawione!
Proszę pomóźcie mi potestować.
testy
20.05.2013, 15:50:04
ok, ale np. wpisują "żółto-białe" zlicza tylko w prawym dolnym rogu Words: 2
ale po lewej nie
sowiq
20.05.2013, 15:56:22
1. Nie zlicza do żadnej z grup słów jednocześnie pogrubionych i pochylonych (obrazek) Sorry, nie zauważyłem, że jest do tego oddzielna kategoria
2. Jak napiszę "test", to dostaję 2 słowa zwykłe i 1 pogrubione (nie wiem na ile to poprawne)
3. Wszystko działa tylko na wciśnięcie klawisza. Dodaj obsługę kliknięcia na ikonki edytora
Andrzej.W.
20.05.2013, 17:21:40
Mi zwróciło wynik 13 przy 14 słowach, natomiast wyliczenia poszczególnych rodzajów zwróciło dobrze.
Pozdrawiam
@edit, prawidłowa wartość wszystkich wyrazów pojawiła się ze sporym opóźnieniem.
cykcykacz
20.05.2013, 17:32:20
Dzięki za pomoc!
Licznik w prawym dolnym rogu się nie liczy Words:.. pozatym on jest ustawiony że liczy co dwa wyrazy.
Poprawiłem teraz policzy żółto-czarny
sowiq:
punkt2: nie wiem jak to rozwiązać testowałem teraz i jak wpiszesz słowo:
test
zaznaczasz kursorem połowe:
test
Mój skryp przelicza to na:
1: zwykłe
1: pogrubione
Moim zdanie zrobiłem to poprawnie z jednej strony dodał bym alert że tak nie wolno ale nie wiem jak to zrobić zostawię tak.
Andrzej W narazie interesuje mnie poprawny wynik później postaram się trochę odchudzić ten skrypt. Dzięki za zainteresowanie.
Dzięki za pomoc!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.