Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Liczenie wyrazów testy.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cykcykacz
Witam,
ostatnio spędziłem trochę czasu nad zrobieniem mojego pierwszego skryptu w js który liczy wyrazy z wybranej kategori:
kategorie:
-zwykłe bez dekoracji
-pogrubione
-kuryswa
-pogrubione i kursywa

Proszę potestujcie i dajcie znać czy wam liczy poprawnie.

Skrypt działa tylko po odciśnięciu klawiszy z klawiatury.

http://szymoon.nazwa.pl/tinymce/index5.html

Ps: iterusuje mnie tylko czy poprawnie liczy, jakość kodu napewno jest kiepska później bede to porawiał narazie mnie iteresuje czy liczy dobrze.
pitu
Na szybko, skrypt nie zlicza "słów" z różnego rodzaju znakami, dla przykładu coś-coś.
cykcykacz
poprawione!

Proszę pomóźcie mi potestować.
testy
ok, ale np. wpisują "żółto-białe" zlicza tylko w prawym dolnym rogu Words: 2
ale po lewej nie
sowiq
1. Nie zlicza do żadnej z grup słów jednocześnie pogrubionych i pochylonych (obrazek) Sorry, nie zauważyłem, że jest do tego oddzielna kategoria
2. Jak napiszę "test", to dostaję 2 słowa zwykłe i 1 pogrubione (nie wiem na ile to poprawne)
3. Wszystko działa tylko na wciśnięcie klawisza. Dodaj obsługę kliknięcia na ikonki edytora
Andrzej.W.
Mi zwróciło wynik 13 przy 14 słowach, natomiast wyliczenia poszczególnych rodzajów zwróciło dobrze.
Pozdrawiam

@edit, prawidłowa wartość wszystkich wyrazów pojawiła się ze sporym opóźnieniem. smile.gif
cykcykacz
Dzięki za pomoc!
Licznik w prawym dolnym rogu się nie liczy Words:.. pozatym on jest ustawiony że liczy co dwa wyrazy.

Poprawiłem teraz policzy żółto-czarny

sowiq:
punkt2: nie wiem jak to rozwiązać testowałem teraz i jak wpiszesz słowo:
test
zaznaczasz kursorem połowe:
test
Mój skryp przelicza to na:
1: zwykłe
1: pogrubione

Moim zdanie zrobiłem to poprawnie z jednej strony dodał bym alert że tak nie wolno ale nie wiem jak to zrobić zostawię tak.

Andrzej W narazie interesuje mnie poprawny wynik później postaram się trochę odchudzić ten skrypt. Dzięki za zainteresowanie.

Dzięki za pomoc!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.