Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcja mail()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
a79rtur
czesc.
wysylam maila funkcją mail z localhosta w nastepujacy sposob
  1. <?php
  2.  
  3. mail('adres@o2.pl','topik','treeeeeeeeesc');
  4.  
  5. ?>

w php.ini ustawilem smtp na server pocztowy mojego dostawcy
port wychodzacych wiadomosci na ten na jaki nalezy ustawic np. outlooka.
mail dochodzi ale strona mieli się i mieli . pozatym po wyslaniu widze w firewallu ze port od poczty dalej otwarty jest.
gdy wrzucam ten skrypt na moje konto i odpalam to mail dochodzi bez problemu i nic nie laduje sie tak dlugo.
moze jakies naglowki trzeba dodac ? zeby z localhosta normalnie szlo i zamykalo ten port po wyslaniu ?
phpbybastek
$message="";
$header = "From: ... <...@...>";
mail("...@...","....","$message","$header");

jeśli nie dajesz nagłówka skąd, może niszczyć takie maile filtr antyspamowy, przynajmniej ja się z czymś takim spotkałem, osobiście bym go nie pomijał
a79rtur
dzis dla odmiany dochodzą i z naglowkiem i bez (jak bez naglowka to spod adresu zadeklarowanego w php.ini) mimo ze nic nie zmieniałem smile.gif. ale i tak wyskakuje:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in .... sciezka i linia gdzie jest mail()

a z filtrem na o2 to rzeczywiscie roznie bywa ,raz mi odrzucił dobrego maila moze dlatego ze domena byla delirium smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.