Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] mały problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marcinek37
w wielu miejscach w serwisie mam linki do innych podstron w popupie, chcę z tego zrezygnować, aby otwierały się one po prostu w nowych oknach, jak przerobić poniższy kod, aby tego dokonać?

1. function displayWindow(url, width, height){
  2. var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=yes,menubar=no' );
  3. }
  4. <a href="java script:displayWindow('strona.php',200,300)">otwórz</a>

chcę zmienić tylko zawartość funkcji displayWindow, bo być może kiedyś wrócę do tego sposobu
ukaszf9
Masz spację pomiędzy java, a script. Z tego co wiem to domyślnie powinno się otwierać w nowym oknie
http://www.w3schools.com/jsref/met_win_open.asp [atrybut name]
Przynajmniej mi się otwiera.
marcinek37
ten kod działa prawidłowo
chodzi o to, aby nie otwierał się w popup a w targeg="blank", ale żeby było to zapisane w kodzie js, w funkcji, nie bezpośrednio w elemencie A
Pawel_W
  1. function displayWindow(url, width, height){
  2. e = window.event;
  3. el = e.target || e.srcElement;
  4. el.target = "_blank";
  5. el.href = url;
  6. }

powinno działać smile.gif

EDIT: jednak nie zadziała, bo nie wywołujesz tej funkcji w zdarzeniu tylko przez href, Boże, kto Ci podrzucił taki pomysł? biggrin.gif
com
Tak jak napisał ukaszf9 domyślnie otwiera się w nowej karcie, wiec wystarczy dać w
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var Win = window.open(url);
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

i taj jak wspomniano bez tej spacji pomiędzy java a script, bo wprawdzie interpreter wtedy to pomija ale traci to też swój sens wink.gif
marcinek37
po prostu taki link jest w wielu miejscach i musiałbym je edytować, a być może wrócę do starej wersji...

kod działa

a ta spacja dodawana jest przez to forum, nie wiem, dlaczego smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.