Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nietypowe obrazki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
robal94
Cześć!

Od jakiegoś czasu zajmuję się sportem pamięci. W celu coraz to lepszego reprezentowania kraju utworzyłem swój własny system generujący różne dane. Mam jednak problem z pewną grafiką.... Otóż na mistrzostwach jest pewna konkurencja, która nazywa się "Obrazy abstrakcyjne". Są tam wygenerowane obrazy o różnych kształtach które są wypełnione jedną z tekstur(jest pewien z góry ustalony zbiór tych tekstur). Przykładowe obrazki są tutaj: http://www.worldmemorysportscouncil.com/PD...9/UK-mem1.o.pdf

Próbowałem bawić się biblioteką GD ale nie wiem jak można by było utworzyć takie obrazki... Mam więc takie pytanie. Czy miałby ktoś pomysł, jak można to zrobić?
robal94
Dzięki:) ale mem jeszcze jedną kwestie, jak tworzyć nietypowe krztałty(wielkokonty połączone z półkolami. tak jak w przykładzie)
redeemer
Do generowania takich kształtów, możesz albo użyć prymitywnych funkcji do rysowania lini, łuków itp. łącząc je zgrabnie w jeden kształt, albo skorzystać np. z krzywych béziera. Zdaje się, że imagick ma wbudowaną ich obsługę, ale myślę, że dla GD też gdzieś w internecie znajdziesz implementację.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.