gothye
14.06.2013, 14:15:12
Witam
Nie wiem w którym dziale (Ajax czy PHP) zamieścić ten topic , ponieważ sam nie wiem gdzie leży przyczyna problemu
Odbieram za pomocą $.ajax dane z PHP (gotowy HTML wygenerowany w widoku PHP)
na localhost :
czas wykonywania skryptu na poziomie 200ms i wszystko działa jak należy .
Na hostingu :
Nie wszystkie elementy pobierane za pomocą $.ajax są zwracane , w większości
po 5 sekundach otrzymuje błąd o braku odebranych danych od PHP (Błędu w PHP na pewno nie ma) .
timeout po obu stronach ($.ajax i PHP) ustawiany na standardowo 30s (zwiększenie limitu nie pomaga)
Gdzie szukać przyczyny ?
jeśli chodzi o wielkość danych przesyłanych z PHP do ajax są wielkości od 43kb do 300kb
redeemer
14.06.2013, 14:37:18
Zobacz w jakimś przeglądarkowym debuggerze (np. firebug) dokładnie co się dzieje i co zwraca ajaxowe żądanie (lub jaki błąd wywala przeglądarka). Sprawdź czy to nie wina wartości timeout w nagłówku HTTP Keep-Alive, który wysyła hosting. Sprawdź w skrypcie PHP (na który leci ajax) czy żądanie do niego dochodzi, jeśli tak to znajdź "wąskie gardło" i je napraw :-)
gothye
14.06.2013, 14:54:17
na localhost mam
Connection:Keep-Alive
keep-alive:timeout=5, max=100
na hostingu :
Connection:keep-alive
jquery daję błąd :
Uncaught SyntaxError: Unexpected end of input
hmm ,znalazłem przyczynę lecz dalej mi komplikuje to projekt :/
w nagłówkach przesyłam base64 dane do profilera (plugin do chrome php profiler) . Po wyłączeniu tych nagłówków działa jak należy , Ale brakuje mi tego do debugowania kodu. Czy jest ograniczenie na wielkość przesyłanych nagłówków HTTP ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.