Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Zarabianie na programowaniu w szkole
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Ciekawy-
Ostatnio zastanawiam się co dokładnie musiałbym potrafić by móc z programowania jakieś kieszonkowe wyciągnąć ? W mojej szkole jestem jednym z najlepszych programistów( technikum ) w c++ w zadaniach w konsoli 3 miejsce zdobyłem( w 2 klasie technikum na 4) PHP znam już w pewnym stopniu (Skrypty nie sprawiają mi większego kłopotu potrafię już conieco) i się zastanawiam co dokładnie bym musiał umieć by móc jakieś drobne zlecenia wykonywać ? Mam wakacje, czas do ćwiczeń więc czegoś konkretnego mogę sie nauczyć
ohm
Rzuć jakąś próbkę kodu z której jesteś najbardziej "dumny" i zobaczymy.
Wazniak96
1. Musisz znać chociaż podstawy CSS.
2. Znajomość rynku, i umiejętność znalezienia sb klientów.
3. SEO
4. Znajomość jakegoś cms(w necie ich pełno), żeby na nim operować.

W zasadzie to wszystko, żeby jakiś grosz zarobić.
PS; nie lepiej dla ciebie byłoby zabranie się za środowisko linuxowe skoro jestes w technikum informatycznym? Instalacja serwerow www, serwerów do gier typu CS itp. Wcale nie jest trudne, szybko da się tego nauczyć, a i klienów łatwiej znaleźć. W końcu tych graczy jest pełno a zwłaszcza dzieci, które szukają wmiarę taniego rozwiązania, a sloty są z tego co wiem drogie.
-Ciekawy-
moim konikiem jest programowanie i tego chciałbym się trzymać. w wakacje mam zamiar przerobić w php ćwiczenia : http://main.edu.pl/ dla siebie. Fakt CMS jakiegoś będe musiał poznać, choć pracowałem już na php by fusion oraz wordpressie trochę
-ciekawy-
do końca nie jest to technikum informatyczne lecz górnicze ale jest profil technik informatyk z czego się niezmiernie cieszę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.