Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Formularz zamiana funkcji js na php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
majka111
Witam

mam sobie strone z formularzem sprawdzanie pól formularza wykonuje js

nie wiem czy to dobrze czy żle ....ale jak w przegladarce wylacze obsługe js to formularz nie ma całkowicie zabezpieczenia przed spamem

chciałbym żeby wszystko sprawdzało sie przez php

ale co wstawie to biała strona i sie sypie

krzychu0808
Z poziomu PHP możesz zrobić minimalny czas na wypełnienie formularza (chyba że jest to jaki szybko formularz to nie wypali). Jak użytkownik wchodzi na stronę formularza wrzucasz czas wejścia do sesji, a po wysłaniu formularza sprawdzasz czy od wejścia na stronę formularza minęła określona ilość czasu, jeżeli nie to błąd('AntySpam poczekaj jeszcze xx i wyślij ponownie formularz'), jeżeli wszystko ok to odświeżasz czas w sesji na aktualny (aby znowu musiał minął określony czas).
Zabezpieczenie sprawdza się dobrze dla dużych formularzy.
majka111
Cytat(krzychu0808 @ 21.06.2013, 19:01:12 ) *
Z poziomu PHP możesz zrobić minimalny czas na wypełnienie formularza (chyba że jest to jaki szybko formularz to nie wypali). Jak użytkownik wchodzi na stronę formularza wrzucasz czas wejścia do sesji, a po wysłaniu formularza sprawdzasz czy od wejścia na stronę formularza minęła określona ilość czasu, jeżeli nie to błąd('AntySpam poczekaj jeszcze xx i wyślij ponownie formularz'), jeżeli wszystko ok to odświeżasz czas w sesji na aktualny (aby znowu musiał minął określony czas).
Zabezpieczenie sprawdza się dobrze dla dużych formularzy.

dzieki za podpowiedz, skorzystałem z SBLAM

TEMAT DO ZAMKNIECIA
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.