Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Formularz GET
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Invrality
Witam.

Potrzebuję zrobić formularz z metodą GET, ale gdy użyje go, to znika mi dotychczasowy GET, i zastępuje to z formularza. Jak zrobić, by mój get nie zniknął, i dodał się ten z formularza np. &?
buliq
ten z adresu GET wpisz w formie input type="hidden"
Invrality
Nie zrozumiałeś mnie. Chcę wyszukiwarkę zrobić, wpisuje w inpucie coś, i do geta ma mi dodac, nie kasujac przy tym mojego innego geta
nospor
To ty nie zrozumiales.... skoro nie chcesz kasowac innego geta, to masz te wartosci dodac do pol hidden w formie by sie slaly razem z formem i tym samym nie znikaly...
buliq
Drugi raz napisałeś i dalej nie rozumiem.

jeżeli masz
Kod
<form method="get" action="index.php?adam=ewa&olek=pan"> <input type="text" name="inny" value="costam" /> </form>

to po wysłaniu adres będzie wyglądał tak:
index.php?inny=costam

aby zachować pierwsze dwa parametry należy wstawić pola typu hidden:
Kod
<form method="get" action="index.php?adam=ewa&olek=pan"><input type="hidden" name="adam" value="ewa"/><input type="hidden" name="olek" value="pan"/> <input type="text" name="inny" value="costam" /> </form>

po wysłaniu adres będzie:
index.php?adam=ewa&olek=pan&inny=costam
Invrality
To może inaczej. Mam już GET, ale nie w action, tak jest moja aplikacja zbudowana.

Jeśli dam hidden, to wtedy nie mogę wpisać nic, a ja potrzebuję wpisać.
mch.frnc
no to zamiast "hidden" daj "text" biggrin.gif
nospor
facepalmxd.gif
Przeciez wyraźnie ci napisano, ze w hidden masz dac to co chciales miec na sztywno w GET, wiec tam user ma nic nie wpisywac tylko ty tworzac hidden.... pozostale pola, co user ma wpisywac robisz jako text, a nie ze wszystko robisz jako hidden. Czytaj uwazniej co ci ludzie piszą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.