wszędzie człowiek napotyka się na to hasło: programowanie obiektowe, no i aby być w temacie, trzeba było coś w tym kierunku robić. W tym celu przeczytałem artykuł zamieszczony na łamach php.pl Wprawdzie dowiedziałem się tam podstaw, ale nie rozumiem wielu rzeczy. Dla mnie najlepszym narzędziem do nauki jest sam przykład programowania tradycyjnego i przerobienie go na obiektowe.
W poniżej zamieszczonym skrypcie (nie działającym zresztą) spróbowałem przerobić to, co mam już zrobione, na sposób obiektowy zgodnie ze wskazówkami z różnych książek.
<?php require_once('funkcje_bazy.php'); $lacz = lacz_bd(); if (!$lacz) return 'Poł±czenie z serwerem bazy danych niemożliwe - proszę spróbować póĽniej.'; class media { var $tytul_pl; function wyswietl_tytuly_filmow($tytul_pl) { $sql = \"SELECT * FROM filmy ORDER BY id\"; { $tytul_pl = $row[1]; } } $obj1= new media(); $obj1->wyswietl_tytuly_filmow($tytul_pl); ?>
proszę o wyjaśnienie następującego zagadnienia:
w momencie jak w metodzie wyswietl_tytuly_filmow pobiore dane z bazy danych to w OO należy je również potraktować pętlą czy też stosuje się do tego inne narzędzia

a tak nawiasem mówiąc to zwróciło mi następujące błędy: unexpected T_VARIABLE, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}'
proszę o jakieś wskazówki niekoniecznie usunięcia błędów lecz o tym co po drodze powinno się robić z takimi danymi...
pozdrawiam