Wrzucam moje 3 pliczki i bardzo proszę o pomoc.
PLIK panel.php który odpalam jako pierwszy:
<?php require 'polaczenie.php'; require 'core.php'; if(!zalogowany()) { include 'zaloguj.php'; } else { } ?>
Plik zaloguj.php, który pojawia się, gdy brak sesji
<?php { $uzy = $_POST['uzytkownik']; $has = $_POST['haslo']; $has_hash = sha1($has); //40 znaków haslo na hash { $q = sprintf("SELECT `id` FROM `uzytkownicy` WHERE `uzytkownik` = '".mysql_real_escape_string($uzy)."' AND `haslo` = '".mysql_real_escape_string($has_hash)."'"); { if($wQr == 0) { } elseif($wQr == 1) { $_SESSION['uzyt'] = $uzyt; //header('Location: info.php'); //header('Location: '.$ref); } } } else { echo '<script> alert(\'Prosze wypelnic wszystkie pola\') </script>'; } } ?> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> Nazwa użytkownika: <br> <input type="text" name="uzytkownik"><br> Hasło: <br> <input type="password" name="haslo"><br> <input type="submit" value="Zaloguj" > </form>
Oraz plik core.php który sprawdza czy jest sesja:
<?php $ref = $_SERVER['HTTP_REFERER']; // adres powrotu $plik = $_SERVER['SCRIPT_NAME']; function zalogowany() { { return true; } else { return false; } } ?>
Bardzo proszę o pomoc, dlaczego to nie działa. Gdy wpisze prawidłowy login i hasło zamiast zwrócic mi "Jestes zalogowany" zwraca mi ponownie ''zaloguj.php" jakby warunek z pliku "core.php" nie byl spelniony...ale jest bo sprawdzałem, zmienna $_SESSION['uzyt'] napewno wynosi 1. Help me

Temat do zamkniecia. Nie miałem praw do zapisu w folderze tmp gdzie pliki sesji chcialy sie zapisywac. Przepraszam za problem.