Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy ze stroną
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
arces
Witam, od początku występuje u mnie na stronie o to taki komunikat.

Warning: mysql_set_charset() [function.mysql-set-charset]: Error executing query in /home/id6580/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 650

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/id6580/public_html/wp-includes/wp-db.php:650) in /home/id6580/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 876

Są to dwa błędy z bazy mysql (tak mi się przynajmniej wydaje). Bazę danych mam założoną na netstrefa.eu
Jest to bezpłatny hosting, a w supporcie bez dodatkowych opłat nie potrafili mi z tym pomóc. Problem znika gdy wchodzę w panel administracyjny i otwieram zakładkę z bazą danych. Nie wiem czego on dokładnie dotyczy, ale jeżeli będą potrzebne te dwa pliki z chęcią podeślę. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu, bo te warningi są naprawdę uciążliwe.

Pozdrawiam,
Damian
mmmmmmm
Błędy te nie mają żadnego związku z bazą danych. Drugi warning WYRAŹNIE mówi, o co mu chodzi.
b4rt3kk
A nie łaska zajrzeć do kodu żeby sprawdzić co powoduje wyrzucanie tych błędów? Masz linijkę, masz nazwę pliku, więc otwierasz edytorem i patrzysz co tam może nie grać. A na uciążliwe błędy jest sposób:

arces
Gdybym panowie wiedział o co chodzi bym nawet tutaj nie pisał. Jestem całkowicie zielony w tych sprawach sad.gif
Jeżeli byście podali mi gotowe rozwiązanie byłbym bardzo wdzięczny.
buliq
Cytat(b4rt3kk @ 1.08.2013, 10:37:03 ) *
A nie łaska zajrzeć do kodu żeby sprawdzić co powoduje wyrzucanie tych błędów? Masz linijkę, masz nazwę pliku, więc otwierasz edytorem i patrzysz co tam może nie grać. A na uciążliwe błędy jest sposób:

To nie jest rozwiązanie ...

/home/id6580/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 650 dopisz or die(mysql_error());
albo najlepiej pokaż tą linię i =/- 5 linii;

2 błąd mówi o tym że próbowałeś wysłać nagłówki (np session) po wysłaniu contentu
arces
Rozumiem, że w drugim nic nie trzeba zmienić?

Podaje kod do tego pierwszego, fajnie jak byś mi to zmienił. Całkowicie się na tym nie znam i nie chciałbym zepsuć całego pliku. Pozdrawiam

Kod:

1. function set_charset($dbh, $charset = null, $collate = null) {
  2. if ( !isset($charset) )
  3. $charset = $this->charset;
  4. if ( !isset($collate) )
  5. $collate = $this->collate;
  6. if ( $this->has_cap( 'collation', $dbh ) && !empty( $charset ) ) {
  7. if ( function_exists( 'mysql_set_charset' ) && $this->has_cap( 'set_charset', $dbh ) ) {
  8. mysql_set_charset( $charset, $dbh );
  9. $this->real_escape = true;
  10. } else {
  11. $query = $this->prepare( 'SET NAMES %s', $charset );
  12. if ( ! empty( $collate ) )
  13. $query .= $this->prepare( ' COLLATE %s', $collate );
  14. mysql_query( $query, $dbh );
  15. }
  16. }
  17. }
buliq
Sprawdź wartość $charset
arces
Cytat(buliq @ 1.08.2013, 15:50:35 ) *
Sprawdź wartość $charset

W bazie danych nie ma nawet pliku wp-db. Tej wartości o którą prosisz również w całej bazie danych nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.