Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Wycentrowanie tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ShamY
Witam!
Mam problem, nie wiem jak zmienić kod by tabela była "wyśrodkowana w pionie do góry" Nie wiem jak to nazwać, dlatego daję obrazek jak to wygląda.

Tabela w "Panelu bocznym" gdzie jest "test" jest wycentrowana w pionie, a ja chciałbym by niezależnie od ilości tekstu w tabeli "Wiadomości", tabela po prawej była zawsze u góry nie na środku.

Mam taką część kodu:
  1. <table vertical align="top">

Jednak ona nie zdaje egzaminu...sad.gif
Gadziu
Spróbuj tak:
  1. <table style="vertical-align: top;">
ShamY
Niestety... To też nie pomaga sad.gif
Gadziu
Wait, wait, bo w końcu nie wiem, o co chodzi. Chodzi ci o położenie dwóch tabel względem siebie, czy położenie tekstu w jednej z tabel?
ShamY
Położenie dwóćh tabel względem siebie. W panelu bocznym "test" jest wstawione do dodatkowej tabeli, która ma być wycentrowana do marginesu górnego. Gdy wstawie "test" bez dodatkowej tabeli i dodam "top'owanie" textu jest ok, ale to burzy cały ładny wygląd strony...
sunpietro
mi to wygląda jak dwie komórki nagłówkowe tabeli i dwie zwykłe komórki tabeli ostylowane za pomocą CSS:
Kod
vertical-align: middle;
ShamY
@Up: dokładnie tak!

Niemniej znalazłem rozwiązanie! W złym miejscu stawiałem vertical-align! Ja stawiałem w <table>, a trzeba było wstawić w <tr> jako zawartość smile.gif
Głupi błąd, którym zrobiłem dużo zamieszania! Przepraszam wstydnis.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.