Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]odswieżanie i duplikaty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
omanek
Kolejnym problemem z jakim walczę jest odświeżanie. po wypełnieniu formularza i wciśnięciu przycisku zapisz trzeba odświeżyć stronkę by zobaczyć efekt, ale jak ktoś odświeży 2 razy albo 3 to powstają duplikaty ostatniego wpisu
Dzięki i pozdrawiam
BigPig
Mógłbyś podesłać cokolwiek, chociażby odnośnik do starszych tematów w których poruszasz daną kwestię.
Póki domyślam się, że chodzi o to, że masz formularz i jak się go uzupełni, wyśle dane to chcesz, żeby od razu pod formularzem pokazało się co zapisałeś? Problem w tym że pokazuje się po odświeżeniu stronu?
W związku z tym wystarczy to, by kod, który chyba odczytuje z bazy danych co zapisało(tak zrozumiałem), był pod formularzem, a nie nad nim. Jeśli źle rozkminiłem, daj więcej info.
fate
po zapisie zrób unset dla $_POST
omanek
Dziekuje problem rozwiazany

Przy okazji zapytam sie o jeszcze jeden problem mianowicie do formularza mam dodac nowe okno w ktorym bedzą do wyboru dwie opcje np Tak i Nie. I to pole ma byc edytowalne tzn jak dzisiaj ktos wstawi dane do formularza i wybierze opcje Tak oraz zapisze dane (doda do tabeli) i dajmy na to ze za tydzien zmieni zdanie i bedzie chcial wybrac zmienic opcje na Nie. bez koniecznosci ponownego wprowadzania danych do formularza.
Czy da sie zrobic cos takiego ?

Dziekuje i pozdrawiam
da sie
Jak zapisujesz te dane w bazie danych czy w pliku?
omanek
do bazy danych
kubek3898
Zapisujesz gdzieś czy wysłał ten formularz, jeśli tak to pobierasz ten wysłany tekst i wklejasz go w okno formularza
omanek
to dziala tak ze tabela jest pobierana z bazy danych wlasciwie to zawartosc tabeli jest pobierana i wyswietlana w tabeli na stronce,mam formularz dodawania wpisow do tejże tabeli z przysiskiem zapisujacym.Dane sa zapisane do bazy i odrazu wyswietlane na stronce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.