dlaczego jak w przeglądarce wezme WIDOK > ROZMIAR TEKSTU i wybiore jakiś inny to na jednych stronach (np. na mojej) się zwiększa bądź zmniejsza tekst, a na innej zawsze jest taki sam...
wie ktoś dlaczego tak jest
pozdrawiam
sf
22.10.2004, 05:58:39
Wystarczy spojrzec w kod... i odpowiedz dostaniesz. Pozatym to zjawisko co opisales to wystepuje nie na wszystkich przegladarkach...
bronx
22.10.2004, 14:25:42
no właśnie o to chodzi, ze w kodzie nic nie widze co by powodowało takie "zjawisko" :/
Michał Fikus
26.10.2004, 17:01:51
Jeśli w kodzie podasz rozmiar w jakiejś konkretnej jednostce - np. 12px, to zawsze, niezależnie od ustawień przeglądarki będzie to 12px. Jeśli np. podasz font size="2", to już będziesz mógł modyfikować jej rozmiar ustawieniami przeglądarki.
dag
26.10.2004, 17:28:30
Spróbuj tak zrobić pod Firef'oxem.
BugTomek
6.11.2004, 22:10:02
Problem tkwi w przeglądarce - jeżeli wielkość tekstu jest ustawiona w piksleach to w IE nie da się zmienić jego rozmiaru (tak naprawdę się da, ale trzeba zastosować pewne triki). W innych przeglądarkach (Mozilla, Opera) nie ma z tym problemu.
akubiczek
7.11.2004, 12:08:47
Ja się podłączę z innym pytaniem.
Czego dotyczą wielkości bezwzględne? Na przykład jeżeli podam wielkość czcionki 10cm to chciałbym aby ona utrzywała tą wielkość niezależnie od rozdzielczości ekranu.
Oczywiście, w praktyce to się nie spisuje Tak sobie myślę, że system mógłby przeliczać wielkość monitora i aktualną rozdzielczość w taki sposób aby 10cm to było 10cm.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.