na górze swojej strony mam menu powiedzmy poziome najeżdżając na jedną z opcji tego menu che żeby rozwijało mi się podmenu w pionie. Kiedyś robiłam to na innej stronie i było ok teraz jest jakiś błąd jednak nie mogę go znleść albo poprostu coś źle robie. Ponieważ moje podstawowe menu nie wyświetla się poziomo tylko pionowo a gdy najeżdżam w miejsce gdzie ma się wyświetlać podmenu to wyświetla się tylko fragment jego tła ale niemożna na niego kliknąć bo odrazu znika. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Fragment kodu php
<div class="m"> <ul class="menuu"> <li><a href="http://www.mojastrona.pl">O mnie</a></li> <li><a href="info">Ciekawostki</a></li> <li> <ul class="podmenu"><a href="">Wydarzenia</a> <?php for($i = 1; $i < $ileLinii; $i++) { echo '<li><a href="' . bez_polskich($opisy[$i - 1]) . ',' . $i . '.html">' . $opisy[$i - 1] . '</a></li>'; } ?> </ul> </li> <li><a href="kontakt">Galeria</a></li> </ul> </div>
kod css
.menuu { background-color:#3a404c; height:50px; margin:0 auto; width:150px; text-align:center; } .menuu li { list-style:none; display:inline; line-height:10px; position:relative; } .menuu li:hover ul { height:auto; } li a { display:inline-block; width:auto; color:#adadad; text-decoration:none; margin:0 5px; padding:0 10px; } li a:hover { color:#fff; background-color:#748098; } .podmenu { background-color:#3a404c; position:absolute; left:5px; overflow:hidden; height:0px; width:93%; }