Problem jest taki, stworzyłem formularz, poprzez kod zamieszczony poniżej. Ewidentnie jako metodę wpisałem "post" podczas gdy formularz przesyła mi się metodą "get".
plik w którym jest Klasa obsługująca formularze:
/*tworzenie formularzy*/ class formularz { public function RozpocznijFormularz($lokalizacjaodp) { } public function DrukujTextarea($opis, $nazwa) { } public function DrukujPoleText($opis, $nazwa) { } public function DrukujPoleHaslo($opis, $nazwa) { } public function DrukujPoleHidden($nazwa, $wartosc) { } public function DrukujPoleSubmit($wartosc) { } public function ZakonczFormularz() { } } $KlasaFormularz = new formularz;
Sama konstrukcja formularza:
$KlasaFormularz->RozpocznijFormularz($zwrotna); $KlasaFormularz->DrukujPoleText('login','login'); $KlasaFormularz->DrukujPoleText('haslo','haslo'); $KlasaFormularz->DrukujPoleHidden('wyslany','tak'); $KlasaFormularz->DrukujPoleSubmit('zaloguj'); $KlasaFormularz->ZakonczFormularz(); $KlasaPlik->WyszukajLogin($_POST['login'],$_POST['haslo']);
ostatnia funkcja tutaj, sprawdza czy w bazie danych jest użytkownik(spokojnie, hasło po drodze jest hashowane). Nie jest ona ważna dla problemu. pod zmienną $zwrotna, wpisałem adres strony na której jest formularz.
Zaaferowany, faktem że nigdy nie udaje się zalogować zauważyłem że dane z formularza są wpisane w nagłówku stronu, tak więc w kodzie umieściłem:
tylko ostatnie wywołanie print_r zwraca mi nie pustą listę.
ok, prawie odrazu po umieszczeniu tego tematu zauważyłem literówkę.
metod zamiast method.
przepraszam za problem, temat do usunięcia.