Mój błąd, bo nie dałam całego kodu, ponieważ w pliku znajduje się więcej oprócz sprawdzania. Na początku mam przypisywanie kodu do $code, a mimo tego nie działał mi ajax jak trzeba.
Pełen kod php (działający trzeba dodać rzecz jasna) wygląda tak:
require('config.php');
connection();
$code = $_POST['code'];
$date = date('Y-m-d h:i:s');
$uzyty = mysql_query("SELECT status FROM campaigns_codes WHERE code = '$code' ") or die('Błąd zapytania');
$r = mysql_fetch_assoc($uzyty);
if(strlen($code) != 12){
echo "<h1>Twój kod jest nieprawidłowy</h1>";
}
if($r['status'] == '0'){
if(isset($_POST['check'])){
$wynik = mysql_query("SELECT campaigns_codes.uid, rewards.reward, rewards.place_id FROM campaigns_codes, rewards WHERE campaigns_codes.code = '$code' AND campaigns_codes.uid = rewards.joker_id ") or die('Błąd zapytania');
if(mysql_num_rows($wynik) > 0) {
while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {
$placeid = $r['place_id'];
$reward = $r['reward'];
$uid = $r['uid'];
?>
<h1>GRATULUJEMY!</h1>
<p> Twoja nagroda to:</p> <h1>
<?php echo $reward; ?> </h1>
<?php
$query = "INSERT INTO `logs`(`uid`, `time`, `code`, `action`) VALUES ('$uid', '$date', '$code', 'checked')";
}
}
$wynik2 = mysql_query("SELECT places.address, places.telephone FROM places WHERE id = '$placeid' ") or
die('Błąd zapytania'); ?>
<p>Nagroda jest do odbioru w punkcie:</p>
<h1>
<?php echo $r2['address']; ?></h1>
<h1> tel:
<?php echo $r2['telephone']; ?> </h1>
<?php
}
}
}
elseif(isset($_POST['given'])){ $wynik = mysql_query("SELECT campaigns_codes.uid, rewards.reward, rewards.place_id FROM campaigns_codes, rewards WHERE campaigns_codes.code = '$code' AND campaigns_codes.uid = rewards.joker_id ") or
die('Błąd zapytania'); $placeid = $r['place_id'];
$uid = $r['uid'];
?>
<p>Nagrodę
<?php echo $r['reward'] ?> wydano </p>
<?php
$query = "INSERT INTO `logs`(`uid`, `time`, `code`, `action`) VALUES ('$uid', '$date', '$code', 'given')";
mysql_query("UPDATE campaigns_codes SET status = '1' WHERE code = '$code' ") or
die('Błąd zapytania'); }
}
$wynik2 = mysql_query("SELECT places.address, places.telephone FROM places WHERE id = '$placeid' ") or
<p>w punkcie:
<?php echo $r2['address']; ?></p>
<?php
}
}
}
elseif(isset($_POST['return'])){ $wynik = mysql_query("SELECT campaigns_codes.uid, rewards.reward, rewards.place_id FROM campaigns_codes, rewards WHERE campaigns_codes.code = '$code' AND campaigns_codes.uid = rewards.joker_id ") or
die('Błąd zapytania'); $placeid = $r['place_id'];
$uid = $r['uid'];
?>
<p>Nagrodę
<?php echo $r['reward'] ?> zwrócono </p>
<?php
$query = "INSERT INTO `logs`(`uid`, `time`, `code`, `action`) VALUES ('$uid', '$date', '$code', 'return')";
}
}
<p>do punktu:
<?php echo $r2['address']; ?></p>
<?php
}
}
}
}
else{
echo "<p>Kod został zużyty</p>"; }
Ok,
Działa, ale jeżeli kod jest niezużyty to mi niczego nie wyświetla