Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Kolorowanie wierszy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomsi
Chciałem zrobić kolorowanie wierszy w tabeli w pliku .rtf, którego struktura będzie wcześniej przygotowana. Jedynie co przez PHP mają być wysłane dane w odpowiednie nagłówki.
Przykładowa tabela.
  1. <tr bgcolor="red">
  2. <td>Test 1</a></td>
  3. <td>Tekst 2</td>
  4. <td>Liczba</td>
  5. </tr>
  6. <tr>
  7. <td>Test 1</a></td>
  8. <td>Tekst 2</td>
  9. <td>Liczba</td>
  10. </tr>
  11. <tr>
  12. <td>Test 1</a></td>
  13. <td>Tekst 2</td>
  14. <td>Liczba</td>
  15. </tr>
  16. <tr bgcolor="yellow">
  17. <td>Test 1</a></td>
  18. <td>Tekst 2</td>
  19. <td>Liczba</td>
  20. </tr>

Czy można jakoś zaznaczyć w pliku rtf, żeby kolory były przesyłane zmienną z PHP?

A może jest jakiś inny sposób na to rozwiązanie? Może w Excelu się da takie coś zrobić?
kamilos809
nie rozumiem po co w ogóle chcesz to robić jako plik MS Office.
Nie prościej dać to jako plik PHP, wkleić ten twój kod i dodać po prostu zmienne w php?
jeśli z formularza je byś przesłał, to po prostu $_POST['nazwa_koloru']; czy coś w ten deseń? biggrin.gif

oczywiście możesz też zwykłe zapytanie do bazy napisać...
tomsi
Chciałem to zrobić w .rtf bo mam obecnie szablon zrobiony (chodzi o liste obecności). i tlyko bym pozamieniał dane wpisane na stałe tak, żeby się pobierały z PHP i tyle. Prblem polega na tym że trzeba pokolorować soboty, niedziele, świeta oraz kolory zmiany, która danego dnia ma przyjśc do pracy. Zbudowanie od nowa pliku jest możliwe, ale jest kombinacji (tabela w tabeli tekst napisany pionowo, poziomo).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.