Chciałem zrobić kolorowanie wierszy w tabeli w pliku .rtf, którego struktura będzie wcześniej przygotowana. Jedynie co przez PHP mają być wysłane dane w odpowiednie nagłówki. Przykładowa tabela.
Czy można jakoś zaznaczyć w pliku rtf, żeby kolory były przesyłane zmienną z PHP?
A może jest jakiś inny sposób na to rozwiązanie? Może w Excelu się da takie coś zrobić?
kamilos809
11.09.2013, 16:56:57
nie rozumiem po co w ogóle chcesz to robić jako plik MS Office. Nie prościej dać to jako plik PHP, wkleić ten twój kod i dodać po prostu zmienne w php? jeśli z formularza je byś przesłał, to po prostu $_POST['nazwa_koloru']; czy coś w ten deseń?
oczywiście możesz też zwykłe zapytanie do bazy napisać...
tomsi
12.09.2013, 14:23:31
Chciałem to zrobić w .rtf bo mam obecnie szablon zrobiony (chodzi o liste obecności). i tlyko bym pozamieniał dane wpisane na stałe tak, żeby się pobierały z PHP i tyle. Prblem polega na tym że trzeba pokolorować soboty, niedziele, świeta oraz kolory zmiany, która danego dnia ma przyjśc do pracy. Zbudowanie od nowa pliku jest możliwe, ale jest kombinacji (tabela w tabeli tekst napisany pionowo, poziomo).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.