Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Warunki media queries
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
.rmvb's
Witam serdecznie,
Zastanawiam się nad tworzeniem nowego serwisu ale już na samym początku chcę wszystko dokładnie przemyśleć.
Pytanie tyczy się warunków media queries, aby moja stronka mogła być responsywna.
Otóż, jakie warunki powinienem postawić? nie chcę opierać wszystkiego na %, lecz zrobić 3 lub więcej grup (dzieląc : desktop/tablet/smartfon).
Jedynie jakie parametry wartości width ustawić aby dobrze to mogło zostać podzielone?
Wiem, że chcę zaczać od @media all and (max-width: 960px);

Dziękuję za podpowiedź
com
Zasadniczo to rozdzielczości są tematem dość elastycznym, bo coraz to nowszy sprzęt potrafi nieźle podnosić poprzeczkę, ja korzystam z takich :

Default Layout: 992px.
Tablet Layout: 768px. (min-width: 768px) and (max-width: 991px)
Mobile Layout: 320px. (max-width: 767px)
Wide Mobile Layout: 480px. (min-width: 480px) and (max-width: 767px)
wink.gif
kropamk
Najpierw poczytaj o responsive, trochę podstaw się przyda -> http://alistapart.com/article/responsive-web-design

Jaki ma sens responsive jeżeli nie chcemy robić na % i em ?

Jak już robić responsywną stronkę to robić to dokładnie i tak jak responsive narzuca. Bazując na px nie uzyskasz fajnego efektu.

A podstawa jest taka, że breakpointów nie określasz na oko, bo większość urządzeń ma taką rozdzielczość (największy błąd) tylko na podstawie tego jak zachowuję się Twoja strona w co raz mniejszym oknie przeglądarki.

Responsive to temat rzeka (ze względu chociaż na siatkę- jej właściwości), warto się przyłożyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.