Mam skrypt ktory po nacisnieciu odpowiedniego checkbox'a dodaje albo odejmuje z sumy zamowienia okreslona kwote przez jQuery za przesylke.
$('.przesylka').change(function(){ var wartosc_przesylki = $('#wartosc_przesylki').val(); if($(this).val() == 'cd'){ var suma = +$('#suma').html()+wartosc_przesylki; alert(suma); $('#suma').html(suma.toFixed(2)); }else{ var suma = +$('#suma').html()-wartosc_przesylki; alert(suma); $('#suma').html(suma.toFixed(2)); } })
#wartosc_przesylki to input gdize przechowywana jest kwota jaka sie placi za przesylke (zmienna wiec pobieram ja z input a wstawiam tam liczbe w php). Dobrze sie pobiera, zawiera dobra liczbe ale jest cos dziwnego. Gdy wartosc != cd i jest odejmowanie daje mi dobra sume i mi odejmuje poprawnie, np. 20 - 12 to jest 8. Ale gdy jest dodawanie zaczyna wariowac, zamiast dodawac liczby dolacza je tak że, np. 12 + 8 = 128 (taki dostaje alert) a w #suma pozostaje nadal 12. Jak nie pobieralem zmiennej tylko mialem ustalone na sztywno liczbe dzialania dzialaly, teraz dodawanie juz nie i nie wiem o co chodzi ;/