Chciałbym zatem zastosować coś takiego jak sonda wyświetlona za pomocą jQuery UI DIALOG albo w Fancyboxie, żeby było ładnie. User w momencie kiedy NIE KLIKNIE "Zatwierdź" -chodzi oczywiście o zatwierdzenie wyboru płatności, tylko kliknie krzyżyk wyłączający przeglądarkę lub będzie chciał zmienić stroną na inną, wyświetlę mu ankietę w której będzie musiał zaznaczyć przyczynę rezygnacji. To sobie później prześlę ajaxem do php i zapiszę w bazie albo do pliku nie ważne chodzi mi głównie o to jak wyświetlić tą sondę?
Zdarzenie unload oraz beforeunload nie działa mi np w chromie chyba, że zastosuję czysty JS ale to i tak nic mi nie pomaga ponieważ wyświetla się coś w rodzaju alertu, i nie mam pomysłu jak wstawić tam html.
window.onbeforeunload = function(){ return 'PRZYKLADOWY TEKST'; }
To powyżej działa ale:
window.onbeforeunload = function(){ var html = '<p>PRZYKLADOWY TEKST</p>'; return html; }
nie działa -wyświetla się alert z akapitem w środku
nie działa również zastosowanie tutaj fancyboxa:
window.onbeforeunload = function(){ var html = '<p>PRZYKLADOWY TEKST</p>'; $.fancybox( html, { 'autoDimensions' : false, 'width' : 500, 'height' : 'auto', 'transitionIn' : 'none', 'transitionOut' : 'none', 'padding' : 5, helpers : { overlay : {closeClick: false} } } ); }
jak to ugryźć i czy da się coś takiego zrobić, biorąc pod uwagę, że jeżeli klient kliknie w przycisk "zatwierdź" to nie wyświetli mu się komunikat
Pozdrawiam