Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcja tablicowa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
polibode
Witam

Jaka funkcja tablica ze standardowych w php usuwa z tablicy powtarzające się dane i pozostawia jedną tylko wartość
np:
  1. <?php
  2.  
  3. $temp = array (1, 2, 1, 2, 3);
  4.  
  5. ?>

i pozostawi
  1. <?php
  2.  
  3. $temp = array (1,2,3);
  4.  
  5. ?>

dziekuję
baczkowsky
proponuje manuala
polibode
nie lubie takich gości jak ty, jakbym w manualy gdzies znalazł to bym ciebie cieniasie nie pytał
baczkowsky
jak bys sie postaral i znal podstawy php to bys sam napisal taka funkcje. to nie jest trudne.
scanner
polibode: Gratuluje pierwszego ostrzeżenia, które zostanie zdjęte tylko na wniosek kolegi baczkowsky'ego, oraz odsyłam do manuala do opisu funcji array_unique()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
polibode
kolego scanner, już napisałem sobie sam taką funkcję a takich kolesi jak ten baczkowski i afiszującym się posiadaniem pliku php_manual.chm to bym wyp...na pierwszy strzał, do widzenia, a nie prz...sie do mnie

pozdrawiam
kubatron
Cytat(polibode @ 2004-10-25 17:01:26)
kolego scanner, już napisałem sobie sam taką funkcję a takich kolesi jak ten baczkowski i afiszującym się posiadaniem pliku php_manual.chm to bym wyp...na pierwszy strzał, do widzenia, a nie prz...sie do mnie

pozdrawiam

Dla twojej wiadomości zobacz jaką range ma scanner jaką ty i proponowałbym z twojej strony troche kultury bo są tu osoby owiele starsze i raczej nie życzą sobie takich zwrotów

Przepraszam za OT, temat raportuje ponownie do zamknięcia mad.gif
scanner
polibode: jeszcze raz, a moja cierpliwosć się wyczerpie.
panuj nad słowami i pamiętaj, ze kropkami, to sobie mozesz pokój wymalować. Jeżeli nie potrafisz utrzymać pewnego poziomu, to zastanów się, cz nie dołączyć do kolegów pod blokiem.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.