otóż chciałbym mój skrypt udoskonalić, o funkcje liczenia. Tzn. chodzi o to, aby policzył ile w tabelce 'komentarze' w polach ID jest sztuk wartości 1, a ile 2, 3 itd.
A kolejnym etapem byłoby wyświetlenie tych wyników w takim porządku by pasowały do poszczególnych ID.
<?php connect to the database because: ' . mysql_error()); mysql_select_db (\"hubi_blog\"); $liczenie=mysql_query(\"select COUNT(*) FROM KOMENTARZE WHERE ID \"); //* właśnie z tym zapytaniem mam największy problem :(:(:( $zapytanie=mysql_query(\"SELECT * FROM `notki` ORDER BY `data_dodania` DESC\"); while($a=mysql_fetch_array($zapytanie)){ //*natomaist tutaj chyba też coś zepsułem :] while($licz=mysql_fetch_array($liczenie)){ $id = $a['id']; echo(\"<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"> <tr> <th scope=\"col\">\".$a['temat_notki'].\" </th> </tr> <tr> <td><span class=\"style2\">dodano:</span> <b>\".$a['data_dodania'].\"</b><br>____________________<p> </td> </tr> <tr> <td> \".$a['tresc_notki'].\"<p>____________________ </td> </tr> <tr> <td><span class=\"style2\">autor:</span> <b>\".$a['autor_notki'].\"</b><p> </td> </tr> <tr> <td><a href=\"dodaj_komentarz.php?id=$id\">Dodaj Komentarz</a> || <a href=\"pokaz_komentarze.php?id=$id\">Pokaż Komentarze \".$liczenie['].\"</a></td> </tr> </table><br>\"); } } ?>
i teraz jak wyświetlić poprawnie ta $liczenie w dalszej części skryptu.'
Pozdrawiam
Z góry Serdecznie dziękuje za pomoc