Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.cbkore.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
harmag
witam.

w php pisze bardziej hobbistycznie smile.gif ale jako ze moja uczelnia zaczela wykladac mi bazy danych (i to z grubej rury, bo odrazu oracle 9i) to postanowilem cos w koncu napisac w oparciu o php + mysql.

napisalem wiec stronke dla mojego przyjaciela ktory od 1999 prowadzil serwis muzyczny CBKORE i zawsze marzyla mu sie jakas 'nie statyczna' wersja strony (przez te kilka lat CBKORE byla pisana poprostu w pure HTML)

Strona jest dosc prosta. Baza mysql, kilkanascie tabel - nesy, komentarz, zespoly, albumy, recenzje itp.

Mam do was (doswiadczony programistow php smile.gif) prosbe abyscie spojzeli na strone pod dwoma kątami:
- pod katek zastosowanych rozwiazan
- pod katem bezpieczenstwa

bardziej bym prosil o polozenie nacisku na to drugie poniewaz nie ma pojecia za bardzo w pisaniu "bezpiecznych" skryptow i boje sie ze moze jakies dziury zostawilem.

Zapraszam

CBKORE.PL

//edit
dla osob ktore nie chca rejestrowac konta a chca sprawdzic jak dziala menu zalogowanego uzytkownika zapraszam do skozystania ze spejcalnie przygotowanego na te okazje konta:
login: php.pl
pass: test
//

i dzieki z gory za jakies rady itp.
wassago
raza mnie okropnie bledy typu:
Cytat
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/dem/public_html/cbkore/include/internal/m_zespoly.php on line 95

po wpisaniu fikcyjnego "$gatunek" lub "$id"... takie rzeczy trzeba zamaskowac..

moglbys dac tutaj jakies tymczasowe haslo i login, bo juz nie mam zamiaru wiecej spamu dostawac po rejestracji.

bardzo smieszy mnie sama tresc serwisu np. gatunki muzyczne "new metal" i dodanie "coal chamber" do tego gatunku tongue.gif
harmag
witam i dzieki za uwagi smile.gif

usunalem przed chwila chyba wiekszosc bledow gdzie po wpisnaiu ID poza zakresem (ew. nie wpisaniu go w ogole) wyskakiwaly bledy MySQL'a lub jakies inne dziwne krzaki.

Zalozylem dla was konto:
login: php.pl
pass: test

Macie na nim prawa Czytelnika (strona ofruje jeszcze range Newsmana, Redaktora i Red. Naczelnego)

wassago: spamu nie ma smile.gif raz w tygodniu przychodzi tylko INFO od naczelnego o nowosciach na stronie smile.gif takze mimo wszystko zapraszam do zalozenia wlasnego konta smile.gif

ps. strona merytoryczna nie podlega ocenie smile.gif
Vertical
Jak dla mnie, to jest zbyt HARDCORE'owy smile.gif. Strona główna przypomina trochę "śmietnik" (bez obrazy). Za dużo jasnych kolorów, wzorków, nie wiadomo, na co się zdecydować i co do czego służy...
harmag
Cytat(Vertical @ 2004-10-26 08:51:43)
Jak dla mnie, to jest zbyt HARDCORE'owy smile.gif. Strona główna przypomina trochę "śmietnik" (bez obrazy). Za dużo jasnych kolorów, wzorków, nie wiadomo, na co się zdecydować i co do czego służy...

po zalogowaniu sie mozna zmienic sobie skore strony na EmoCore ktora w przeciwienstwie od skory domyslnej jest lagodna jak baranek.
eUu@tlen.pl
Logo jest przeladne... Tylko ten font w menu jakos tak nie pasuje... Vertacal ma racje... "Zbyt"
harmag
dzieki za wszystkie opinie smile.gif ale tak jak napisalem w pierwszym poscie, prosze o nie ocenianie grafiki i czesci merytorycznej tylko spojzec na strone od strony php.

dziekuje smile.gif
strife
Powiem ci szczerze że na mnie ta strona wywarła bardzo dobre wrażenie i nie wiem dlaczego się tak czepiają... być może teraz dlatego tak mówię bo jestem tu nowy, może się to zmieni z biegiem czasu pozdrawiam i oby tak dalej!
Vertical
Cytat
po zalogowaniu sie mozna zmienic sobie skore strony na EmoCore ktora w przeciwienstwie od skory domyslnej jest lagodna jak baranek.

To dlaczego bez rejestracji się nie da?
harmag
Cytat(Vertical @ 2004-11-02 08:47:53)
Cytat

To dlaczego bez rejestracji się nie da?

chcialem to rozwiazac tak jak jest to np. na forach phpbb2. Kazdy uzytkownik we wlasnym profilu ustawia odpowiadajacą mu skorke i tyle. wtedy po kolejnym wejsciu na strone (o ile zaznaczyl opcje "zapamietaj mnie") jego skora laduje mu sie odrazu od poczatku. Mozna bylo to zrobic poprzez cookies i wowczas nie potrzebna byla by rejestrcja, ale zakladajac ze z jednego komputera moze uzywac strony wiecej niz jedna osoba, postanowilem rozwiazac to jednak tak jak jest teraz.

@eUu@tlen.pl : chyba wlasnie musze porozmawiac z Naczelnym aby inna skore zrobic jako domyslna, bo nie jestes pierwsza osoba ktora zglasza nieczytelnsoc menu sad.gif
Ive
serwis ogolnie fajny, opisy zespołów dobre, od strony php tez chyba jest dobra [nie zglebialem sie tongue.gif] tylko to gfx'owe menu z lewej jest straaasznie słąbe :/ nic tam rozczytac sie nie mozna =='
pozdro, ive
phpion.thc.net.pl
Stronka ogolnie dobra ale...
Gdzie Schizma?!?!?!?! Gdzie 1125?!?!?!?! Przeciez to podstawy polskiego hc. Szukalem tez mlodej kapeli Face of Reality - bez rezultatu. To mnie zasmucilo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.