Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][inne][Access]Problem z uruchomieniem strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
epaweld
Witam,
Od kilku godzin siedzę nad swoją stroną i nic nie mogę wymyślić. Sądzę żę to chyba konfiguracja pliku .htaccess Mam stronę w katalogu wygląda to tak:
http://www.mojadomena.pl/wordpress/
A chcę bezpośrednio wchodzić na swoją stronę ponieważ z innej mojej strony są pliki w głównym katalogu i teraz podpiąłem drugą domenę i nie wiem jak to zrobić w .htaccess.
strona to blog na wordpressie. Proszę o podanie mi dokaldnie jak ma wyglądać wpis w .htaccess.
Siedzę od rana i nic nie mogę zrobić sad.gif znalazłem jak wpisać ale jak się ma małe pojecie o tym nic nie pomorze. Sorry ale uczę się dopiero i sam nie wiem co mam robić ... sad.gif
amii
Standardowy .htaccess z WP 3.6.1 wygląda u mnie tak:

Kod
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress

wątpię jednak żeby tu był problem, spójrz na to: to jest absolutna ścieżka do WP z pliku wp-config.php u siebie pewnie masz worpress dopisane,
  1. define('ABSPATH', dirname(__FILE__) . '/');
epaweld
Masz racje mam tak samo. więc co może być powodem?
Dnsy mam przekierowane bo domene mam w nazwa.pl a serwer w az.pl
Az.pl ma 3 dnsy które powinienem podać w nazwa.pl, tam jest ns10... , ns11... , i ns12.... ja podałem 10 i 11 nie wiem może to jest złe?
zmieniłem też bo gdzieś pisało żeby zmienić index.php więc napisałem coś takiego:
require(' / wordpress / wp-blog-header.php. );
sam już nie wiem co mam robić sad.gif
amii
Podaj adres strony bo zakładam że to nie jest mojadomena.pl smile.gif aha i wrzuć jeszcze do .htaccess dyrektywy wyświetlania błędów:

php_flag display_startup_errors on
php_flag display_errors on
php_flag html_errors on
php_flag log_errors on
epaweld
smile.gif
www.newsdiscopolo.pl
miałem na cba.pl i chciałem przenieść na normalny serwer i przeniosłem sad.gif
to co mam dopisać to jak rozumiem po tej linijce?
</IfModule>
amii
dyrektywy dopisz na sam początek, dns mapuje domenę na adres: 67.215.65.132 a tam ciężko powiedzieć co się dzieje możliwe że Apache nie jest skonfigurowany ani nawet uruchomiony - mówi Ci coś ten adres IP ?
epaweld
Niestety nie sad.gif
co jeszcze mogę zrobić?
amii
W/g whois masz ustawione:
ns11.az.pl
ns10.az.pl
i to jeśli tak jest w az.pl jest ok a dodałeś domenę do PA(panelu admina) w AZ.pl ?
epaweld
tak dodałem znaczy się podpiąłem

tylko w az.pl są trzy dnsy jest jeszcze z cyferka 12
amii
Te serwery z az 10 i 11 są niedostępne ping ich nie widzi więc tu jest przyczyna najprawdopodobniej..
Spróbuj jeśli masz Windows wpisać pod WINDOWS/system32/drivers/host
217.153.158.180 newsdiscopolo.pl
217.153.158.180 www.newsdiscopolo.pl

i zobaczyć po resecie przeglądarki czy wyświetli jakiś plik z FTP
Mi teraz po wpisaniu domeny i nadpisaniu hosta wyświetla Forbidden
epaweld
Fajnie że starasz mi się pomóc ale jakbyś to powiedział bardziej jak to powiedzieć bym zrozumiał smile.gif Przepraszam ale nie wszystkie rzeczy rozumiem jeszcze napisane w ten sposób może bardziej obrazowo? Naprawdę mi głupio sam doszedłem do większości rzeczy i nie wiem jak co się robi gdy ktoś piszę bardziej fachowo smile.gif
amii
Hmm.. chodziło mi o to, że lokalnie sobie tą strefę DNS możesz ustawić (wtedy nie musisz czekać te 24h na propagację) ale z tego co widzę to:
ns12.az.pl (IP: 217.153.158.180) ten DNS nie obsługuje twojej domeny poprawnie.
Spytaj admina w az czemu ns10 i ns11 są niedostępne - bo to dlatego nie działa.
epaweld
Witam ponownie.
Widzisz błąd został naprawiony. Mogę wejść do panelu admina bezpośrednio ale strona mi się nie odpala. Teraz to chyba jakieś ustawienia sad.gif
Ale jak się loguję to pojawia mi się cos takiego:
www.newsdiscopolo.pl/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.newsdiscopolo.pl%2Fwp-admin%2F&reauth=1

wygląda jakby podwójnie to samo przez co samo wejście do panelu zalogowania trochę długo trwa.

Kurcze wchodzę już normalnie do logowania;
www.newsdiscopolo.pl/wp-login.php

ale na swoją stronę nie mogę co to może być?

A może mi ktoś powiedzieć co powinno być napisane w tych wpisach:

Adres WordPressa (URL)
Adres Serwisu (URL)

bo chyba tu popełniłem błąd. Ja wpisałem dwa razy www.newsdiscopolo.pl czy powinienem wpisać coś innego?

Teraz pojawiło mi się cos takiego:

Warning : Unexpected character na wejściu:'' '(ASCII = 39) state = 1 w / home/public_html/newsdiscopolo.pl/index.php on line 17

Błąd analizy : błąd składni, nieoczekiwany '/' w / home /public_html/newsdiscopolo.pl/index.php on line 17
amii
Nadpisz index.php tym z najnowszego WP.
Po za tym jeśli przenosisz i zmienia się domena to poszukaj w bazie danych w tabeli wp-options bo tam jest zakodowana nazwa domeny. WP musi też mieć te same templates i plugins a najlepiej cały katalog wp-content
epaweld
Ok działa dzięki bardzo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.