Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Problem z $_SERVER['REDIRECT_URL']
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mariio81
Witam, mam taki problem. Mam skrypt który wyświetla mi wyniki w kilku stronach i korzystam w nim z $_SERVER['REDIRECT_URL']. Problem jest w tym, że co bym na stronie nie kliknął zwraca on wartość index.php a z tego co mi wiadomo to powinien być link z którego było przekierowanie. Skrypt ten mam uruchomiony na swoim serwerze więc mam dostęp do ustawień tylko nie wiem co mam zmienić i gdzie. Skrypt ten sprawdzałem na innym serwerze i wszystko działa jak należy więc problem jest u mnie.
freemp3
Zwracana jest poprawna wartość. W tablicy $_SERVER pod tym kluczem znajduje się aktualnie otwierany adres, po rozwinięciu go przez apache2 - nie mylić z request_uri, gdzie znajduje się adres podany w przeglądarce.
Wartość, której szukasz znajduje się pod tym kluczem:
  1. $_SERVER['HTTP_REFERER']

Pamiętaj jednak, aby sprawdzać czy on istnieje, ponieważ jeśli strona jest otwierana bezpośrednio, w tedy nie jest on dodawany.
mariio81
No tak tylko problem w tym że to jest skrypt na stronie robionej na zamówienie przez jakąś firmę. Strona dotychczas stała na serwerze komercyjnym i wszystko działało i nie było zwracane index.php tylko część linku. Na stronie działają przyjazne linki przetwarzane przez htaccess. Kodu nie zmieniałem przeniosłem stronę na serwer u siebie i nie działa, więc nie rozumiem dlaczego tam nie zwracało index.php tylko link a tu zwraca index.php.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.