Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Contact.php - Jak ustawić?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wilku00
Witam. Od pewnego czasu przerabiam sobie darmowe szablony oparte o kod HTML/CSS i od wczoraj mam pewien problem z jednym szablonem a dokładniej z plikiem contact.php. Od niedawna pracuję nad własną stronką własnie na podstawie takiego szablonu, wszystko mam już skończone lecz jedyny problem tkwi w konfiguracji tego pliku. Połączony on jest z formularzem kontaktowym. W pliku powinny być kod PHP i w nim powinienem zmienić jedynie adres email na swój aby wiadomości z formularza przychodziły na mój email - Bynajmniej tak było w wszystkich poprzednich szablonach które przerabiałem. W tym natomiast w pliku mieści się zwykła notka:

1. Please send contact form via POST method...

Nie wiem kompletnie o co chodzi! Próbowałem znaleźć jakieś rozwiązanie ale nic.. Nie wiem kompletnie czym jest via POST i nic na ten temat także nie znalazłem. Proszę o pomoc w konfiguracji tego pliku tak aby mógł otrzymywać wiadomości na własny email z formularza.

Pozdrawiam.
freemp3
Może tak jakiś kawałek kodu lub inne coś?
Ten komunikat mówi tylko tyle, że formularz ma być wysłanym metodą POST.
mar1aczi
Proszę: http://phpkurs.pl/przekazywanie-danych/
Kod
Please send contact form via POST method...
wyświetla się po otwarciu pliku w przeglądarce?
wilku00
Gdyby był kod to bym go zapewne dodał ale jedynie co jest tam zawarte to ten plik.
Strona wyświetla się w przeglądarce, oczywiście wyświetla się tylko komunikat który podałem powyżej. Spróbuje zapoznać się z twoim linkiem, choć wątpię czy coś sam zdziałam.

Natomiast przy próbie wysłaniu wiadomości z formularza wyświetla się komunikat:

Cytat
[object XMLDocument]

Pomoże ktoś? Odświeżam. Bo mało udało mi się osiągnąć samemu a praktycznie nic zadowalającego.
freemp3
Z tego co mi się wydaje (gdyż dalej nie dałeś żadnego kodu) plik o który Ci chodzi służy tylko i wyłącznie do obsługi wysłanego formularza, natomiast sam formularz znajduje się w innym pliku.

Gdzie się to wyświetla? Podaj klilka linijek przed i za miejscem, w którym to się wyświetla.
wilku00
Tak, sam formularz znajduję się w innym pliku. Natomiast nie ma w nim żadnego kodu który by wskazywał aby mógł tam wpisać email, do którego miałyby być wysłane wiadomości z formularza. Poniżej podaje kod formularza:

1. <div class="eight columns offset-by-one">
  2. <div class="contact-form">
  3. <div class="clr"></div><br />
  4. <form action="" method="post" id="frmContact">
  5. <h5><strong>Jak masz na imię?</h5></strong>
  6. <input name="txtName" type="text" class="txbx" value="Imię i nazwisko" /><br />
  7. <h5><strong>Jaki jest twój email?</h5></strong>
  8. <input name="txtEmail" type="text" class="txbx" value="Adres email" /><br />
  9. <h5><strong>Temat wiadomośći?</h5></strong>
  10. <input name="txtSubject" type="text" class="txbx" value="Temat" /><br />
  11. <div class="erabox">
  12. <h5><strong>Wiadomość</h5></strong>
  13. <textarea name="txtText"cols="" rows="" class="txbx era" ></textarea><br />
  14. <input name="" type="button" class="sendbtn" value="Wyślij wiadomość" id="btnSend"/>
  15.  
  16. <div id="spanMessage">
  17. </div>
  18. </div>
  19. </form>
  20. </div>

Co do wcześniejszego komunikatu to nie udało mi się go znaleźć. Okazało się że wyświetla się jedynie gdy strona nie jest podłączona z serwerem internetowym. Gdyż znajduję się natomiast na nim, wyświetla się pierwszy komunikat - Przy wysyłaniu wiadomości.

1. Please send contact form via POST method...

Co zrobić?
Turson
Pokaż kod PHP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.