Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][MySQL][PHP]Wybór z listy pola input, następnie wyświetlenie wiersza z tabeli mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gogomania
Witam,
Po wpisaniu kawałka wyszukiwanego tekstu w tabeli bazy mysql wysuwa mi się lista z podpowiedziami. Ale problem pojawia się gdy chcę by wybrane przeze mnie pole wyświetlało pozostałe informacje z wiersza, którego dotyczy.
Np.

tabela "cos"
zawartosc:
id, nazwa, miasto, ulica
1, berek, warszawa, warszawska
2, maczek, krakow, krakowska
3, beczka, wroclaw, wroclawska

pole input, w którym wpisuje kawałek nazwy "be" odnajdzie mi dwie nazwy i po wybraniu właściwej chcę by w odpowiednich polach (mogą być to inputy) wyświetliło mi co zawiera ten wiersz.
Jakaś podpwoiedź?

Na prawdę nikt nie podpowie chociaż gdzie szukać podobnego rozwiązania?
kamil4u
AJAXem pytasz wywołujesz skrypt PHP, który każe serwerowi skomunikować się z bazą danych i pobrać z niej cały wiersz, następnie wynik jest zwracany do skryptu PHP, ten znów do przeglądarki( AJAX ) i za pomocą JS wypełniasz już pola input.

Generalnie jest to proste i tylko wygląda strasznie. Powinieneś się zmieścić w kilkunastu liniach kodu. Zadawaj bardziej konkretne pytania dostaniesz, bardziej konkretne odpowiedzi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.