Mam parę problemów z autocomplete. Muszę z niego skorzystać a niestety robię to pierwszy raz i trochę się pogubiłem.
Mam plik confing. Daję tylko część odpowiadającą oczywiście za auto-uzupełnianie.
<html xmlns="paparkat"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <link rel="stylesheet" href="theme/css/autocomplete.css" type="text/css" /> <script> $(document).ready(function(){ $("#tag").autocomplete("autocomplete.php", { delay:10, minChars:1, matchSubset:1, matchContains:1, cacheLength:10, autoFill:false, matchCase: false, selectFirst: false, max:10, scrollHeight: 180, mustMatch: false }); }); </script> </head>
oraz autocomplete.php
<?php include 'config.php'; db_connect(); $q=$_GET['q']; $sql="SELECT * FROM users WHERE user_ofice_city LIKE '%$my_data%' Or `user_name` LIKE '%$my_data%' Or `user_surname` LIKE '%$wyniki[0]%' GROUP BY user_ofice_city ORDER BY user_ofice_city"; if($resultt) { while($row=mysqli_fetch_array($resultt)) { } } ?>
Pierwszy problem polega na tym, że nie wiem dlaczego nie wyświetla mi po wpisaniu pierwszej literki już jakiś podpowiedzi np gdy wpiszę 'k' Kraków kielce itd. tylko pusty pasek. Dopiero po wpisaniu drugiej zaczyna wyświetlać miasta albo imienia nazwiska.
Drugi problem to nie wiem zabardzo jak pogrupować podpowiedzi. Chodzi mi o to, żeby robiło tak.
Gdy wpiszę k to żeby wyświetlało w pasku :
Kraków
Kielce <-- wypisywało miasta
Katowice
--------------------- <-- robiło powiedzmy pasek
Karol
Kasia <-- wypisywało imienia
Karolina
Będę wdzięczny za każdą radę :]