Na wstępie chciałem zaznaczyć że widziałem że są podobne tematy, jednak poziom mojej wiedzy w PHP jest wybitnie podły i nie udało mi się zrozumieć w pełni działania nie opierając się stricte na moich danych.
Mam coś takiego:
<td> <select name="godzina"> </select> </td>
Funkcjonalność ma wybrać przypisanie do godziny bieżącej (wybrać z selecta godzinę najbardziej pasującą), później jako parametr zapisuję sobie do bazy wartość.
W tym momencie pojawiła mi się potrzeba zależność która w przypadku wyboru 1 lub 3 opcji (09 lub 18) pozwoli wybrać dodatkowe elementy.
Próbowałem coś takiego:
<td> <?php $_POST['godzina']; switch($_POST['godzina']) { case 1: break; case 2: break; case 3; break default: } ?> </td>
Różnica polega że o 13 może być tylko Duża ilość wybrana.
Trochę poczytałem i chyba nie da się zrobić w PHP zależnego menu (chyba że ukryte albo coś tego typu)?
Konstrukcja pierwszej części jest już dla mnie "opanowana" tzn mam później przygotowany plik który pobiera i ładuje dane do bazy danych (jest to inny zewnętrzny - co pewnie nie jest optymalne).
Być może coś nie tak pytam ale ta strona to jest "zakończenie" tego co potrzebuje móc obrabiać a niestety w PHP jestem totalnie zielony...
Z góry dzięki za pomocne rozwiązania.