Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Co jest źle w tym kodzie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RedDevill
Witam!

Na php nie znam się zupełnie, a potrzebna mi pomóc przy krótkim kodzie, przez który na forum wyskakuje mi błąd "syntax error, unexpected T_STRING". Chodzi o coś w tych dwóch linijkach:
  1. $post['thanks'] = "<a id=\"a{$post['pid']}\" onclick=\"java script:return thx({$post['pid']});\" href=\"showthread.php?action=thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\">
  2. <class="button postbit-button">Podziękuj" id=\"i{$post['pid']}\" /></a>";

Czy mógłbym liczyć na waszą pomoc?
Pozdrawiam!
Crozin
Zapomniałeś o znakach ucieczki (ukośnik) przed cudzysłowami przy class="button ...".
RedDevill
Hmm, dodałem te ukośniki:
  1. $post['thanks'] = "<a id=\"a{$post['pid']}\" onclick=\"java script:return thx({$post['pid']});\" href=\"showthread.php?action=thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\">;
  2. <class=\"button postbit-button">Podziękuj\"; id=\"i{$post['pid']}\" /></a>";

Pojawił się teraz błąd:

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1
Parse error: syntax error, unexpected '"'

Proszę wybaczyć, może to się wydawać banalne, ale ja niestety jestem w tym zupełnie zielony. smile.gif
Turson
  1. $post['thanks'] = "<a id=\"a{$post['pid']}\" onclick=\"java script:return thx({$post['pid']});\" href=\"showthread.php?action=thank&tid={$post['tid']}&pid={$post['pid']}\">;
  2. <class=\"button postbit-button\">Podziękuj\"; id=\"i{$post['pid']}\" /></a>";

Zapomniałeś o \ przy następnym "
RedDevill
Dobra, dzięki, wszystko działa. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.