Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z pętlą while.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MrBloody
Witam, mam problem z podwójną pętlą while. Oto kod:

1. if($count_offers > 0)
  2. {
  3. $result1 = mysql_query("SELECT * FROM `offers` ORDER BY `offer_id` ASC LIMIT ".($per_page*($current_page-1)).", ".$per_page);
  4. while($row = mysql_fetch_assoc($result1))
  5. {
  6. {
  7. $result2 = mysql_query("SELECT * FROM `offers` WHERE `offer_type` = 'Zabiore'");
  8. if(mysql_num_rows($result2) > 0)
  9. {
  10. while($r = mysql_fetch_assoc($result2)) {
  11. echo "<div id='oferta'><b>Dane dodającego:</b><br>
  12. <b>Login:</b> ".$r['offer_uname']."<b> E-mail: </b>".$r['offer_uemail']."<br>
  13. <b>Dane dotyczące oferty:</b><br>
  14. <b>Skąd: </b>".$r['offer_from']."<b> Dokąd: </b>".$r['offer_to']."<b> Samochód: </b>".$r['offer_car']."<br>
  15. <b>Możliwoœść palenia: </b>".$r['offer_smoke']."<b><br>
  16. <b>Inne uwagi: </b>".$r['offer_other']."<br>
  17. <p class='align_right'><b>Dodano: </b>".date("d.m.Y, H:i", $user_data['offer_adddate'])."</p>
  18. </div>";
  19. }
  20. }
  21. else
  22. {
  23. echo 'Aktualnie brak ofert';
  24. }
  25. }
  26. }
  27. }

W takiej postaci powiela mi oferty i z 5 dodanych robi się 25 wyświetlonych. Kiedy usunę 2 pętlę to wszystko wyświetla się jak należy czyli 4 oferty na 1 stronę, ale nie pobiera mi wtedy danych i oferty są nieuzupełnione. Dużo kombinowałem i nie otrzymałem żadnego skutku. Ma ktoś jakiś pomysł jak to przerobić?
Turson
Nie prościej jedno zapytanie i jedna pętla skoro pobierasz z tej samej tabeli?

1. $result = mysql_query("SELECT * FROM `offers` WHERE `offer_type` = 'Zabiore' ORDER BY `offer_id` ASC LIMIT ".($per_page*($current_page-1)).", ".$per_page);
  2. while($row = mysql_fetch_assoc($result))
MrBloody
Dużo prościej. wink.gif Pisałem to wczoraj późno w nocy i nie wpadłem na takie coś. Wielkie dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.