RosheD
17.11.2013, 12:16:10
Witam. Mili Państwo potrzebuje takiego czegoś że będzie sobie guzik i po najechaniu będzie się zmieniał obrazek ktory nie ma z nim powiązania. Tutaj nie ma żadnego problemu jedyny problem jaki jest to jak zrobić aby ten obrazek zanikał a nie na hover że znika się i pojawia. Jakiś delay czy coś w ten deseń. Dodam że Transition też nie rozwiąże problemu.
<a>Tutaj jakis sobie link
</a>
#menu{
any ways co tutaj będzie
}
#obrazek {
display: none;
}
#menu a:hover + obrazek {
display: block;
}
Powtórzę jeszcze raz pytanie co zrobić aby obrazek zanikał a nie się tylko pojawiał i znikał tak bez żadnej animacji.
RosheD
17.11.2013, 14:43:15
Działa

Ale jeśli każdy ma wywoływać to samo czyli :
http://jsfiddle.net/B4A5D/6/Już nie działa. Pomysł ?
RosheD
17.11.2013, 21:14:50
Dobra działa wyśmienicie

dokładnie o to mi chodziło. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Mam jeszcze jeden problem z tym.
http://cssdesk.com/GcNFqco zrobić aby oba były wyświetlane w tym samym miejscu ? (menu musi być w poziomie)
żeby oba wyświetlały się np 5 px od góry. A nie poniżej <a> Chyba wyraziłem się jasno. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam
kamil4u
17.11.2013, 22:07:13
Jak nie masz do mnie prywatnej sprawy nie pisz PW, a tylko na forum. Dość często tu zaglądam i jak jestem wstanie to pomagam. Poza tym, gdy pomogę Ci prywatnie, gdy ktoś będzie miał podobny problem nie znajdzie rozwiązania.
Opisz dokładniej i popraw HTML, żeby był zgodny z jakimikolwiek zasadami - przeczytaj kurs HTML, albo chociaż elementów, których używasz
RosheD
19.11.2013, 13:12:52
A powiesz mi czemu niby ten kod html jest nie poprawny ? Ja tu nie widzę żadnych błędów. Jeśli chodzi ci o li to jest dlatego że w tym elemencie wczytuje najblizszy image niżej a gdy jest on poza <li> nie jest wczytywany.
Chodzi o to żeby oba odnośniki miały hover czyli tak jak jest ale żeby oba obrazki pojawiały się w tym samym miejscu a nie pod linkiem.
Zastosowanie jest takie że menu będzie ułożone w dół z lewej i prawej strony i po najechaniu pomiędzy prawym i lewym menu będzie pojawiał się obrazek.
Ale właśnie jest ten problem że nie pokazują się w ustalonym przeze mnie miejscu tylko pod linkiem.
W tym cały problem i jak i pytanie jak je ustawić żeby wszystkie obrazki pojawiały się w jednym miejscu. A nie pod linkiem.