Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiś niewielki a dobry edytor WYSIWYG
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
wewior
Czy zna ktoś z Was (i ma przetestowany) jakiś dobry edytor WYSIWYG, który byłby w miarę niedużych rozmiarów? Zależy mi żeby miał podstawowe opcje formatowania, bez wodotrysków, ale żeby miał ładny kod w xhtml i działał w najpopularniejszych przeglądarkach.
Nie to, że nie lubię tinymce czy ckeditor, są super, ale mają bardzo dużo plików i "ważą" sporo.
Co jakiś czas przeglądam sobie różne spisy WYSIWYG'ów i nie udało mi się znaleźć jeszcze takiego, który by generował w miarę ładny kod albo nie sypał się w jakiejś popularnej przeglądarce.
Więc może coś jesteście w stanie doradzić.
fate
moze:
whizzywig63
<30kb
wewior
Zapowiada się fajnie (choć wiele się zapowiadało fajnie), ale ostatnia wersja z tego co widzę to "v63 - 27 June 2011", czyli albo projekt się dopala :-( albo ta wersja jest tak doskonała że nia ma co poprawiać czy dodawać :-)
lukasz1985
Ja używam NicEdit: http://nicedit.com/ i bardzo mi się podoba.

wewior
Też już kiedyś go próbowałem, ale on z tego co pamiętam chyba ma problem z xhtml. A z nim też miałem nadzieje :-) Zresztą nie dziwię się bo sami piszą na stronie "Nicedit is no longer under active development, you might want to try CKEditor or TinyMCE instead."
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.